Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nesreća u Španjolskoj

Strojovođa izlazi pred suca: Hoće li mu suditi za stravičnu nesreću?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Strojovođa vlaka koji je u srijedu iskočio iz tračnica u Santiagu de Compostelli u Španjolskoj, pri čemu je poginulo 78 ljudi, danas će izaći pred suca, javlja BBC.

Strojovođa Francisco Jose Garzon Amo danas će se pojaviti pred sucem koji će odrediti hoće li se protiv njega podignuti optužnica.

Pročitajte i ovo Vojna vozila u luci Gaženica, ilustracija potpora španjolskoj vojsci MORH upozorio na vojni konvoj, pogledajte gdje se očekuje zastoj: "Molimo građane za strpljenje" Pedro Sánchez Donio odluku Premijer objavio hoće li podnijeti ostavku nakon teških optužbi na račun supruge: "Stanimo na kraj ovom blatu"

Nakon stravične nesreće u Santiagu de Compostelli u Španjolskoj, kada je vlak kojim je upravljao iskočio iz tračnica, pri čemu je poginulo 78 osoba, Garzon Amo odbio je odgovarati na pitanja istražitelja koji su ga željeli ispitati u bolnici.

>> Španjolska: Strojovođa odbio odgovarati na pitanja policije

Današnje saslušanje neće biti otvoreno za medije, a sud će odlučiti hoće li protiv strojovođa biti podignuta optužnica, hoće li ga se pustiti da se uz jamčevinu brani sa slobode ili možda osloboditi svih optužbi, piše BBC.

Crna kutija iz vlaka je u posjedu suda.

Izgleda da 52-godišnji strojovođa nije uspio na vrijeme zakočiti dok je vlak, prema pisanju dnevnog lista El Pais, jurio 190 km/h na dijelu pruge na kojemu je brzina ograničena na 80 km/h. Ipak, službeno još uvijek nije rečeno kolika je točno bila brzina vlaka u trenutku nesreće, piše BBC.

Ova nesreća u Santiagu de Compostelli jedna je od najgorih željezničkih nesreća u španjolskoj povijesti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene