Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pod nadzorom u bolnici

Španjolska: Strojovođa odbio odgovarati na pitanja policije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Strojovođa vlaka koji je u srijedu iskočio iz tračnica u Santiagu de Compostelli u Španjolskoj pri čemu je poginulo 78 ljudi, odbio je odgovarati na pitanja istražitelja koji su ga željeli ispitati u bolnici, doznaje se od policije.

Ozlijeđeni strojovođa 'koji je smješten pod nadzor' zbog neopreza odbio je odgovarati na pitanja policije i bit će što prije izveden pred suca, rekla je jedna glasnogovornica policije.

Pročitajte i ovo Policija policija traži svjedoke Prometna kod Dugopolja: Motociklist sletio s ceste i poginuo Ilustracija Evakuirana crkva Čak 25 osoba završilo u bolnici nakon curenja plina tijekom mise u blizini Torina

Policija Galicije je objavila da je strojovođa, lakše ranjen i hospitaliiran, priveden u četvrtak navečer i stavljen pod nadzor zbog neopreza i prijestupa povezanih s nesrećom.

Izgleda da 52-godišnji strojovođa nije uspio na vrijeme zakočiti dok je vlak, prema pisanju dnevnog lista El Pais, jurio 190 km/h na dijelu pruge na kojemu je brzina ograničena na 80 km/h.

>> Strojovođa OPTUŽEN za kaznena djela povezana s izazivanjem nesreće

'Sudac je zatražio od policije da od njega uzme izjavu', rekla je glasnogovornica visokog suda Galicije, pokrajine na sjeverozapadu Španjolske, gdje se dogodila ta željeznička nesreća, najteža u zemlji u zadnjih gotovo 70 godina.

Izgleda da se istraga usmjerava na nedostatan sustav sigurnosti uz prekoračenje brzine. Vlak se kretao na brzoj pruzi koja na tom mjestu nema automatski sustav kontrole brzine.

Najmanje 78 ljudi je poginulo i 178 je ranjeno, od kojih je 81 osoba hospitalizirana. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene