Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Španjolski seljaci podijelili su 30 tona voća i povrća kako bi ublažili strah za zdravlje koji još uvijek nanosi štetu proizvođačima nakon što su nepravedno optuženi za smrtonosnu zarazu bakterijom Escherichijom coli u Njemačkoj.


Stotine ljudi u središtu Madrida čekale su u redovima na besplatne krastavce, rajčice, salatu, tikvice, patlidžane, lubenice i breske. U utorak je EU ponudila poljoprivrednicima 150 milijuna eura pomoći u ime odštete proizvođačima koji dva tjedna nisu mogli prodavati voće i povrće.

Glavni tajnik udruge farmera Miguel Lopez tu je ponudu ocijenio sramotnom i ponižavajućom s obzirom na to da je šteta dosegnula 350 milijuna eura.Njemačke vlasti još uvijek nisu uspjele otkriti izvor zaraze koja je odnijela 25 života i od koje se razboljelo ukupno oko 2.400 ljudi. (HIna)

Vezani članci Migranti ulaze u Španjolsku Tisuće migranata izazvalo kaos na granici: ''Hitno nam treba pomoć, nemamo pojma koliko ih je ušlo u zemlju'' Slika nije dostupna VIDEO Ukinuli su izvanredno stanje i policijski sat, tisuće mladih cijelu noć partijalo na ulicama