Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vlastitu djecu šalju u pakao tajlandskog boksa!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski Channel 4 snimio je potresan dokumentarac o pomami britanskih roditelja za thai-boksom zbog kojeg svoju djecu doslovno guraju u ring unatoč njihovom plaču i strahu.

Stotine britanskih roditelja 'ludi' su za thai-boksom i ignoriraju potrebu da zaštite svoju djecu u sportu koji nema univerzalnih pravila, minimalnu dobnu granicu osoba koje žele pristupiti borbi, ni zahtjev za zaštitnom opremom za glavu unatoč mnogim i jakim udarcima. 

Pročitajte i ovo Imaš pravo, ostvari ga IMAŠ PRAVO, OSTVARI GA! Ne znate trebate li prijaviti porez na dohodak? Stručnjaci su izračunali kako roditelji mogu ostvariti maksimalan povrat poreza! Chongqing U Kini pogubljen par Opak, okrutan i odvratan zločin: Nagovorila ljubavnika da ubije svoju djecu kako im ne bi bila prepreka u vezi

Jedan od takvih roditelja je i Darren Flanagan, otac petogodišnjih blizanaca Miahe i Kiaha koje bešćutno šalje u ring.

Na licu petogodišnje Miah Flanagan ocrtavao se strah dok se penjala u ring u Gladiators klubu u Merseysideu jer je znala što je čeka – bila je to njezina četvrta javna borba, piše News of the World. 

Ali njezin otac i trener Darren nije se obazirao na njezin plač.

'Hajde. Samo uživaj, hajde!', govorio joj je šaljući je u ring.

Nakon nekoliko minuta plakanja i odbijanja borbe počeo je vikati: 'Odmah prestani plakati!' 

Miah je plačući u ring ušla bez ikakve zaštite za glavu. Uskoro se suočila sa šakama i jakim udarcima. Njezina protivnica bila je šestogodišnjakinja. Miah nije udarala dovoljno jako i izgubila je.

'Ide mi na živce kada izgubi. Neću reći da mi to ne smeta, jer smeta mi. Razgovarao sam s Miahom o tome i rekla je da se ne želi baviti ni s čim drugim nego ovim', rekao je uzrujani otac.

U strogim svjetskim pravilima boksa, za natjecanje je potrebno imati minimalno 11 godina. Darren kaže kako nju i njezinog brata blizanca Kiana ovakvoj borbi podučava od kad su bili mala djeca.

'U Horwich Kickboxing Studio djeca se nisu mogla učlaniti prije četvrte godine. Ali njih dvoje bili su talenti, pa sam ih podučavao u svojoj privatnoj teretani', ispričao je Darren.

Rekao je da Miahu hrani tjesteninom i drugom kaloričnom hranom ako je protivnik netko teži.

'Kamerom snimam svaki njihov meč i kada dođemo kući gledamo ga zajedno. Ja im ukazujem na greške koje su radili tijekom borbe', kaže Darren. 

U pripremama za natjecanje sudjeluje i majka Lisa. Prije svake javne borbe, Lisa Miahu našminka i napravi joj frizuru koju učvrsti lakom za kosu. 

Miahina majka kaže da je plakanje prije meča pomalo uzrujava, ali tvrdi da petogodišnja djevojčica ne bi ušla u ring da to stvarno ne želi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene