Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Štetne zrake

Šokantno: Što je sunce napravilo jednoj strani lica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Muškarac s fotografije ima 69 godina, no jedna strana njegovog lica izgleda znatno starije 'zahvaljujući' sunčevim zrakama kojima je bilo izloženo.

Muškaracu koji je 28 godina radio kao vozač kamiona, jedna strana lica bila je znatno izloženija suncu od druge, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Karcinom mokraćnog mjehura - 2 Najveći trend porasta U Hrvatskoj jako raste smrtnost od jedne vrste karcinoma: "To je igra dokazivanja koliko zapravo želite živjeti" Princeza od Walesa, Catherine Middleton Hvale njezinu hrabrost Britanski mediji u šoku nakon objave o bolesti princeze Kate: "Jednom se mora usredotočiti i na sebe"

Šokantna razlika između dvije strane lica svjedoči o šteti koju sunce čini koži i zbog kojeg ona prerano stari. Znanstvenici kažu kako su sunčeve UVA zrake krive za stanjivanje i boranje kože.

>> Umjesto da štite uzrokuju rak?!

UVB zrake uzrok su karcinoma kaže. UVA zrake mogu proći kroz staklo i prisutne su i za oblačnih dana. Iako se prije pretpostavljalo da su UVA zrake bezopasne u usporedbi s UVB zraka, istraživanja su pokazala da su podjednako krive za bolesti kože.

 

 

 

 

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene