Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bijes i ogorčenost

Šok: Ministri im u recesiji zarađuju 150 tisuća eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Građane Grčke pogodio je novi šok. Saznali su kako su im ministri milijunaši, unatoč činjenici da se zemlja raspada od dugova.

Grčki dnevni listovi redom prenose kako više ministara tamošnje Vlade zarađuju preko 150 tisuća eura godišnje, dok su se plaće radnika istovremeno rezale za 20-30 posto, prilikom uvođenja mjera štednje, prenosi agencija AP.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prioriteti i promjene Tri cilja nove Vlade: Izlazak iz krize, EU i borba protiv korupcije Slika nije dostupna 'Ludost i potpuni apsurd' Zapatero opovrgava da se grčka kriza seli u Španjolsku

>> Panika u Grčkoj: Prijeti nestašica goriva

'Ljudi su bijesni i ogorčeni te žele da oni u Vladi svojim primjerom štednje uvjere građane da smo u teškim vremenima, da moramo stegnuti pojas. Oni to ipak prvi moraju učiniti', rekao je Vassilis Botskakos, stanovnik Atene. Ipak, za ekonomskog analitičara Vagelisa Agapitosa, rezanje ministarskih plaća osim 'psihološkog efekta', nema neki veći značaj.

Samo rezovi u državnom sektoru pomažu

'Samo duboka restruktura unutar državnog sektora može dugoročno Grčku izvesti u mirnije financijske vode', smatra Agapitos. Grčka se nakon gotovo ruba bankrota u svibnju ove godine, trenutno nalazi u dubokoj recesiji i pokušavaju srediti svoje vanjske dugove, u čemu im je trogodišnjim zajmom od 110 milijardi eura pomogla i Europska unija.

MMF je nedavno objavio kako je Grčka od uvođenja mjera štednje počela pokazivati znakove oporavka. Grčki ministar financija George Papaconstatinou, izjavio je prošlog tjedna kako bi recesija u Grčkoj mogla biti znatno manje dramatična od predviđene za ovu godinu. Izrazio je i nadu kako Grčka ekonomija neće doživjeti pad veći od četiri posto, koliko je predviđeno planom izlaza iz recesije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene