Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OSUĐEN NA 7 GODINA

Šok u susjedstvu: Nogometni trener, osuđivani pedofil, više puta seksualno zlostavljao 14-godišnjeg dječaka

Zlostavljanje dječaka (Ilustracija: Getty)
Zlostavljanje dječaka (Ilustracija: Getty)
Osuđivani pedofil i nogometni trener ekspresno je završio iza rešetaka nakon što je jedan od dječaka iz kluba školskom psihologu ispričao mračnu tajnu i zlostavljanje koje je nad njim trajalo mjesecima.

Nogometni trener iz Novog Pazara u Srbiji pravomoćno je osuđen na sedam godina bezuvjetne zatvorske kazne zbog višestrukog silovanja 14-godišnjeg dječaka.

Pročitajte i ovo Screenshot Velika greška Hoće li se Dankin ubojica izvući? "Bojim se da je ovime slučaj doveden u slijepu ulicu" Pedofilija, ilustracija (Foto: Getty) "Sve dobre djevojčice to rade" Udomio djevojčicu pa ju godinama seksualno zlostavljao: "Tjerao me da ga dodirujem, za nagradu mi poklonio igračku"

Denis Turković (28), nogometni trener iz Novog Pazara u Srbiji, nagodio se s visokim tužiteljstvom te je pravomoćno osuđen na sedam godina zatvora, zbog višestrukog silovanja dječaka (14) tijekom ljeta 2018. godine. Turković će zatvorsku kaznu odlužiti bez mogućnosti prijevremenog puštanja na slobodu.

Pedofil je razotkriven nakon što je dječak žrtva školskom psihologu rekao da je žrtva silovanja. Policija je Turkovića uhitila 15. ožujka, odnosno nakon što se dječak povjerio školskom psihologu.

Dječak je policiji ispričao da ga je trener seksualno zlostavljao i silovao u njegovu stanu te da je sve to skupa trajalo nekoliko mjeseci, prenosi Blic.

"Uvjerljivo je opisao raspored prostorija u stanu, na kojem katu i gdje se nalazi. Rekao je da mu je trener obećavao blistavu karijeru ako ga bude zadovoljavao", rekao je neimenovani izvor blizak istrazi.

I roditelji druge djece iz kluba rekli su da su im se djeca bunila na njegovo ponašanje. Neki su djecu ispisali iz kluba i prebacili ih u druge škole nogometa.

"Ja sam svog sina prebacio u drugu školu nogometa jer se počelo šuškati o sklonostima trenera, a pročulo se i da je uhićen u Austriji. I ostali su roditelji slijedili moj primjer", rekao je za Blic otac jednog dječaka koji je trenirao u spomenutom klubu.

Da stvar bude gora, Turković je i prije toga već iza sebe imao presudu za iznudu i seksualno zlostavljanje djece u Austriji, gdje je osuđen na 3,5 godina zatvora 2014. godine. Po odsluženju te kazne, Turković se vratio u Srbiju te uzeo majčino prezime Čolaković kako bi prikrio svoju kriminalnu prošlost.

Nedugo nakon toga počeo je ponovno raditi kao trener nogometnih klubova, a predstavnici istih tih klubova priopćili su da je u njima radio kratko te da je dobio otkaz čim su doznali za njegovu pedofilsku prošlost.

Policija, međutim, sumnjiči Turkovića da je možda imao i više od jedne žrtve u nogometnom klubu, no trenutačno za to nemaju dokaza. Turković je u novopazarsku nogometnu školu stigao na preporuku jedne "legende" tog kluba, a otpušten je nakon saznanja o presudi u Austriji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene