Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pobunjenici su bili u čudu što se radi o putničkom zrakoplovu .


Na godišnjicu pada zrakoplova Malaysie Airlines u istočnoj Ukrajini pri čemu je poginulo svih 298 osoba, australski Daily Telegraph objavio je do sada neviđenu snimku na kojoj se vidi kako su proruski separatisti prvi došli na mjesto nesreće i šokirani činjenicom da je riječ o putničkom avionu a ne vojnom.

Vezani članci Pad aviona, ilustracija U padu manjeg aviona poginulo četvero ljudi: "Nagnuo se lijevo pa desno, onda je nosom zaronio okomito u zemlju" Slika nije dostupna GODINU DANA NAKON Obitelji u agoniji još čekaju odgovore zašto su izgubili najmilije

'Je....! Putnički avion je sje...!' govori jedan od vojnika.

'Ima li još neki avion?' pita očito zapovjenik koji se nalazi na telefonskoj vezi.

Na grozomornoj snimci vidi se kako proruski pobunjenici obučeni u vojne uniforme pretražuju prtljagu putnika i traže crnu kutiju, a u pozadini se čuje kako zvoni i mobitel nekoga od poginulih. Zemlja je prekrivena razbacanim stvarima i ostacima žrtava nesreće.

Čuje se i razgovor pobunjenika.

'Malezija. Tko im je dao koridor?' pita jedan od vojnika dok drugi otvara jedan ruksak i govori: 'Ovdje je samo odjeća.'

Snimka traje 17 minuta, no ona koja je objavljena u medijima je skraćena na nešto više od četiri minute.

GODINU DANA NAKON Obitelji u agoniji još čekaju odgovore zašto su izgubili najmilije

Zapovjednik je naredio vojnicima da maknu sve civile s mjesta pada, a jedan pokušava ugasiti vatru. Očito glavni u lancu zapovijedanja govori i kako će istražitelji 'riješiti stvari'.

Prije točno godinu dana srušen je putnički zrakoplov Malaysia Airlinesa s 298 putnika i članova posade. Letio je iz Amsterdama u Kuala Lumpur. I dalje nema službene potvrde tko je krivac iako prema neslužbenim informacijama istražitelje trag vodi prema proruskim pobunjenicima. Avion je navodno srušen projektilom BUK.

Nizozemski istražitelji najavili su da bi rezultati istrage mogli biti objavljeni najranije u listopadu ove godine.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook