Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Generalna proba

VIDEO Evo što će Srbi pokazati na vojnoj paradi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na paradi će se moći vidjeti sva 'moć' vojske Srbije, uključujući i novitete tipa bespilotne letjelice, samohodno artiljerijsko oružje i višecjevne lansere raketa.

U utorak je održana generalna proba vojne parade koja se danas održava u Beogradu a na kojoj je glavni gost ruski predsjednik Vladimir Putin.

Kako bi to danas trebalo izgledati, vidi se na videu koji je objavljen na You Tubeu. Sve je snimljeno iz bespilotne letjelice, drona, javlja Mondo.rs.

Pročitajte i ovo Aleksandar Šapić neobična izjava Gradonačelnika Beograda: "Trebamo jednom za svagda završiti s Titom i vratiti ga u Kumrovec" Ruski predsjednik Vladimir Putin i savastopoljski upravitelj Mikhail Razvožajev Pogođeni ciljevi Ukrajina tvrdi da je u napadima pogodila ruske brodove, Rusi tvrde: "Samo su im oštećeni prozori"

2 stvari moramo imati na umu prilikom Putinovog posjeta Beogradu

Na paradi će se moći vidjeti sva 'moć' vojske Srbije, uključujući i novitete tipa bespilotne letjelice, samohodno artiljerijsko oružje i višecjevne lansere raketa. Na paradi će nastupiti i akrobatska skupina ruskog Vojnog zrakoplovstva 'Striži'.

UŽIVO 'KORAK POBJEDNIKA' - Moćni Putin stiže u Beograd, spremna prva velika vojna parada nakon 30 godina!

Na vojnom defileu u četvrtak Srbija će prikazati i zastave jedinica koje su sudjelovale u oslobođenju Beograda u Drugom svjetskom ratu, a iako se u srpskoj javnosti pojavila ideja da se na proslavi pokažu i četničke zastave iz Drugog svjetskog rata, to se neće dogoditi.

U sastavu zrakoplovnog ešalona nalazit će se 25 letjelica Vojske Srbije – helikopteri tipa 'Gazela', 'M-8' i 'M-17', lovačko bombarderska avijacija - avioni 'Mig 21' i 'Mig -29', kao i avioni 'Orao' 'Galeb' i transportni avion 'An 26'. Moći će se vidjeti i vojni brodovi.

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene