Zlostavljanje, ilustracija
Zlostavljanje, ilustracija Foto: Getty Images

Snimka devetogodišnjeg dječaka iz Australije potresla je cijeli svijet.


Ljudi širom svijeta daju podršku devetogodišnjem dječaku Quadenu iz Australije nakon što njegova majka na društvenim mrežama objavila video na kojem je potresen i uplakan zbog zlostavljanja koje svakodnevno proživljava u školi.

Vezani članci Gordana Buljan Flander Ove godine je 40 posto više kaznenih djela nasilja u obitelji: "Važno je na vrijeme prepoznati rizične faktore" Slika nije dostupna Šokantan prizor u srednjoj školi: Zlostavljač se namjerio na krivog učenika i završio nokautiran

Dječak je rođen s poremećajem rasta kostiju zbog kojeg ima znatno kraće udove od prosjeka.

''Upravo sam pokupila svog sina iz škole i svjedočila kako ga zlostavljaju. Nazvala sam ravnatelja. Želim da ljudi, roditelji, učitelji vide posljedice zlostavljanja'', kaže u videu majka koja i sama plače sa svojim sinom nakon što on kaže da želi umrijeti.

Video je dosad pogledan oko 20 milijuna puta, a potaknuo je i odrasle i djecu da snime videoporuke podrške i pošalju ih 9-godišnjaku, čije suze nikoga nisu ostavile ravnodušnim.

Dječaku su se javile i brojne zvijezde, među kojima je i glumac Hugh Jackman, koji mu je poručio da je jači nego što zna i pozvao ljude da budu ljubazni jedni prema drugima. 

Ova je priča posebno potresla američkog komičara Brada Williamsa, koji je rođen s istim poremećajem kao i 9-godišnji Australac, pa je odlučio pokrenuti humanitarnu kampanju i dosad je prikupio više od 130.000 dolara kako bi dječak s obitelji mogao otići na odmor u Disneyland, a aviokompanija Fiji Airways odlučila je pokloniti im avionske karte. 

''Ovo nije samo za Quadena. Ovo je za sve koji su tijekom života bili žrtve zlostavljanja i kojima je rečeno da nisu dovoljno dobri. Pokažimo Quadenu i drugima da još postoji dobro u svijetu'', poručio je Williams.

Podršku su dječaku izrazili i australski ragbijaši koji su ga pozvali da ovog vikenda dođe otvoriti utakmicu.