Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potres pogodio istok SAD-a

Zbog potresa ugašena nuklearka, evakuiran Pentagon, Bijela kuća i FBI

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potres jačine 5,9 po Richteru pogodio je područje Virginije, a osjetio se u New Yorku, Washingtonu i Ohiu. Nešto ranije potres od 5,3 stupnja po Richteru pogodio je i područje Colorada, izvijestio je Seizmološki zavod SAD-a.

U 13:53 po lokalnom vremenu potres jačine 5,9 po Richteru pogodio je središnju Virginiju. Potres se osjetio u Philadelphiji, Pennsylvaniji, New Yorku i Martha's Vineyardu gdje se predsjednik Barack Obama nalazi na odmoru, javlja CNN.

Pročitajte i ovo Potres na Tajvanu Iznad 6,0 prema Richteru Nema mira: Niz snažnih potresa i podrhtavanja pogodilo Tajvan Potres u blizini Rijeke Magnitude 3,1 Potres u blizini Rijeke: "Izuzetno jak i glasan zvuk. Kao da je nešto eksplodiralo"

Epicentar je bio u Mineralu, 150 km jugozapadno od glavnog grada, na dubini od jednog kilometra.

Evakuirane su zgrade sudova u New Yorku, dijelovi Manhattana, Pentagon i zgrada FBI-ja, Ministarstvo pravosuđa i zgrada Capitola u Washingtonu.

'Kada se zgrada počela tresti stotine ljudi je pojurilo van, mogi su mislili da je posrijedi napad', izvijestila je reporterka CNN-a koja se u tom trenutku nalazila u zgradi Pentagona.

Nuklearna elektrana North Anna, koja se nalazi 30-ak kilometara od epicentra, ugašena je iz sigurnosnih razloga. Odmah nakon potresa isključana su dva reaktora. 'Nije došlo do istjecanja nuklearnog materijela', kazala je Amanda Reidelbach, glasnogovornica okruga Louisa.

Reuters prenosi da se potres osjetio čak u kanadskom gradu Torontu.

Zračni promet u New Yorku ponovno je uspostavljen nakon kraćeg prekida da bi se provjerile piste i kontrolni tornjevi. Poremećen je i zračni promet u Washingtonu i Philadelphiji.

Za sada nije izdano upozorenje od tsunamija.

Nešto ranije, u ponedjeljak u 23:46 po lokalnom vremenu, potres od 5,3 po Richteru zatresao je i Colorado. To je najjači potres koji je pogodio taj dio SAD-a u posljednja četiri desetljeća. Epicentar je bio 290 kilometara južno od Denvera na dubini od 4 kilometra.

Lokalni mediji izvještavaju o manjoj šteti na nekim kućama, no nije bilo žrtava ni ozlijeđenih.

Posljednji potres u Coloradu dogodio se prije 44 godine - u kolovozu 1967.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene