Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prema najnovijim podacima u snažnom potresu jačine 7,4 koji je pogodio jugozapad Meksika u utorak, ozlijeđeno je 13 osoba a oštećeno najmanje 32.000 domova.


Potres se osjetio približno 200 km od ljetovališta Acapulco, a epicentar je lokaliziran u državi Guerrerro, 25 km od grada Ometepec.

Vezani članci Nezadovoljni stanovnici Petrinje čekali gradonačelnika te ga verbalno napali "Gdje su novci, pi*ko!" Mateo nam otkrio zašto je ljutito urlao na gradonačelnika: "Pukao sam, iz dana u dan prave nas budalama" Valovi uzrokovani potresom koji je pogodio Novi Zeland Razorni potres od 8,1 stupanj pogodio Novi Zeland - Uspješno provedena evakuacija, izgleda da se valovi smiruju: ''Čekamo signal da se vratimo kući''

>> Snažan potres u Meksiku, ozlijeđeno 13 osoba

Guverner te države Angel Aguirre kazao je u srijedu novinarima da su 'prvi privremeni podaci govorili o 30.000 domova oštećenih u potresu, od čega je 800 srušeno'. Dvadeset škola i bolnice u četiri općine također je pretrpjelo materijalnu štetu.

Guverner susjedne države Oaxaca Gabino Cue pred novinarima je govorio o '2000 oštećenih domova i javnih zgrada uz materijalnu štetu'. Devet osoba je ozlijeđeno u državi Oaxaca, dvije u Ciudad de Mexicu, a dvije u državi Guerrerro, istaknule su vlasti. (Hina)