Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vrhunski sportaš

Slovenska vlada odlučila: Evo gdje su zaposlili Jakova Faka!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Biatlonac Jakov Fak (26), koji je u studenome 2010. zamijenio hrvatski za slovenski dres, dobio je posao u carinskoj upravi Slovenije, objavila je novinska agencija STA.

Slovenska vlada je na današnjoj sjednici dala suglasnost da se u carinskoj upravi zaposle četiri vrhunska sportaša, među kojima je i Jakov Fak, i to na godinu dana, s mogućnošću produženja ugovora o radu. Fak je pod slovenskom zastavom osvojio tri medalje na svjetskim prvenstvima (zlato na 20 km i srebro u mješovitoj štafeti na SP 2012. u Ruhpoldingu, te broncu na 10 km na SP 2013. u češkom Novem Mestu). Na nedavnim ZOI u Sočiju najbolji plasman ostvario je u utrci na 15 km gdje je bio četvrti, dok je u sprintu na 10 km bio deseti.

Pročitajte i ovo Ilustracija optužnica USKOK-a Pali carinici i krijumčari: Za mito od 500 do 1300 eura u Hrvatsku nezakonito prebacivali ljude i robu Piranski zaljev Reakcije na odluku Sud odbacio tužbu slovenskih ribara: "Prihvatili su hrvatsku argumentaciju"

Za Hrvatsku je Jakov Fak osvojio dvije medalje, broncu na 20 km na SP 2009. u Pyeongchangu, te broncu u sprintu na 10 km na ZOI 2010. u Vancouveru.

Praksa zapošljavanja vrhunskih sportaša u vojsci, policiji i nekim drugim državnim službama u Sloveniji traje od 1996. godine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene