Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jake kiše

Sloveniji prijete poplave, na oprezu mora biti i Hrvatska!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prognostičari u Sloveniji očekuju da bi jake kiše u nedjelju popodne i u noći na ponedjeljak mogle izazvati poplave i bujice u zapadnom dijelu države, gdje se očekuje da će u to vrijeme pasti do 150 litara oborina na kvadratni metar. Na oprezu mora biti i Hrvatska!

Kako je u petak u razgovoru za televizijsku postaju POP-TV izjavio hidrolog Janez Polajnar, iz državne agencije za okoliš, očekuju se poplave na području Nove Gorice i uz rijeke Vipavu i Reku, a posljedično će početkom idućeg tjedna rasti i vodostaji rijeka u ostalim krajevima.

Pročitajte i ovo Šteta od poplava u Sloveniji - 3 Neki besramno kradu Počela sanacija nakon katastrofalnih poplava u Sloveniji: "Prvo je supruga odnijelo pa ga je zet išao hvatati, krenulo je i iz garaže" Slika nije dostupna nevrijeme u Sloveniji FOTO/VIDEO Užasni prizori iz susjedstva: Poplava smrskala kuću i odnijela njezine dijelove

>> Aqua Alta: U Veneciji proglašene mjere obrane od poplave

'Vodotoci su puni, a zemlja ne može upiti nove oborine, zato će vodostaji brzo rasti', rekao je Polajnar, dodajući da se stanovništvo u zapadnom dijelu zemlje mora pripremiti na moguće opasnosti od poplava, odrona i bujica u noći s nedjelje na ponedjeljak te odmah poduzeti potrebne mjere samozaštite.

Iz Hrvatskih voda su nam potvrdili da se očekuje vodeni val iz Slovenije koji će zasigurno utjecati i na vodostaj Save. Ipak, očekuju kako neće biti izlijevanja na području Zagreba. Dodali su kako se očekuje da će do izlijevanja doći na jednom dijelu u Samoboru, ali da se tamo već grade novi nasipi.

Kako javljaju slovenski mediji, na području Nove Gorice već je podijeljeno nekoliko stotina vreća s pijeskom za slučaj bujica i poplava. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene