Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Slovensko ministarstvo prometa predložilo je vladi da u novom zakonu o javnim cestama, koji bi se uskoro trebao naći u parlamentu, uvede mogućnost prodaje jednomjesečnih vinjeta za vožnju slovenskim autocestama koje bi stajale 35 eura.


Kako je u ponedjeljak javila slovenska tiskovna agencija STA, po tom prijedlogu, dosadašnja cijena godišnje vinjete povećala bi se od 55 na 95 eura, tjedna vinjeta koja bi se uvela stajala bi 15 eura, a predlaže se i uvođenje jednomjesečnih vinjeta po 35 eura, koje bi kako se računa većinom kupovali strani vozači u tranzitu. Oni su do sada za prolaz kroz Sloveniju morali kupovati šestomjesečnu vinjetu čija je cijena bila 35 eura, toliko koliko bi sada trebala stajati jednomjesečna.

Vezani članci Popuštanje mjera u Sloveniji, ilustracija Susjedi ulaze u narančastu zonu: "Približavamo se točki kad će epidemija biti zaustavljena" Splitska plaža Bačvice - 2 Još jedna zemlja skinula Jadran s crvene liste, za turiste to znači lakši ulazak u zemlju

Za sada nije poznato kada će se ovaj prijedlog naći na vladinoj sjednici niti je li on usklađen s Europskom komisijom koja je prošle jeseni zbog diskriminatornosti pokrenula postupak protiv slovenske uredbe o vinjetama. Po ranijim najavama, vinjete za kraća razdoblja uvele bi se s 1. srpnja ove godine, no prije toga tu odluku u zakonskom obliku, zajedno s cijenama vinjeta, treba potvrditi parlament.