Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Slovenija nastavlja posao s Patrijom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenija neće prekinuti ugovor s finskom kompanijom Patria o nabavi oklopnih vozila u vrijednosti 280 milijuna eura, osim u slučaju da dođe do pravomoćne sudske odluke da je u zaključivanju tog posla doista bilo korupcije, izjavio je u utorak navečer slovenski ministar obrane Karel Erjavec.

Ako se dokaže da je u tom poslu bilo podmićivanja, Slovenija bi aktivirala antikorupcijske klauzule ugrađene u ugovor i poništila ga, rekao je Erjavec koji se prethodno sastao novim direktorom Patrije Heikkijem Allonenom i njegovim prethodnikom Jormom Wiitakorpijem.

Pročitajte i ovo Tuča u Sloveniji hladna fronta VIDEO Dijelove Slovenije poharala tuča, objavljena snimka kako se hladna fronta kreće prema Hrvatskoj Ilustracija Nedostaje im ljudi Susjedi se ove sezone bore za svakog radnika: Plaće ne idu ispod 1300 eura, a nude i niz pogodnosti

Allonen i Wiitakorpi u utorak su posjetili Ljubljanu i sastali se sa slovenskim ministrom obrane u vezi s nastavkom istrage u Finskoj koja se vodi oko navodne isplate provizija kako bi Patria osigurala posao sa Slovencima za koji je bio zainteresiran i austrijski Steyer u kooperaciji sa slovenskim proizvođačem Sistemska tehnika.

Slovenski mediji navode da će više o novim elementima istrage u Finskoj biti poznato u srijedu. Osim toga, navode kako se u pozadini slučaja nalazi i sumnja u industrijsku špijunažu između Patrije i austrijskog Steyera, te da finski istražitelji osim nekih osoba u Sloveniji žele ispitati i osobe u Austriji, gdje su se prije godinu dana po prvi put pojavile sumnje da u poslu Patrie za Slovensku vojsku možda nije sve čisto.

Slovenski mediji ističu osjetljivost istrage i političku dimenziju koju bi ona mogla imati u Sloveniji koja se nalazi mjesec dana uoči parlamentarnih izbora.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene