Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pomoć iz Bruxellesa

Slovenci vjeruju u skori bankrot države

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenci ne isključuju mogućnost da bi njihova država mogla bankrotirati, no tijesna većina smatra da će se iz sadašnjih financijskih teškoća izvući vlastitim snagama i bez međunarodne pomoći, pokazala je anketa koju je u ponedjeljak objavilo ljubljansko 'Delo'.

Na pitanje misle li da bi Slovenija doista mogla doći do bankrota, odnosno do nemogućnosti vraćanja svojih dugova, 57 ispitanika odgovorilo je potvrdno, 38 niječno, dok se ostali nisu opredijelili.

Pročitajte i ovo Tuča u Sloveniji hladna fronta VIDEO Dijelove Slovenije poharala tuča, objavljena snimka kako se hladna fronta kreće prema Hrvatskoj Antony Blinken Nije prvi put Zrakoplov američkog državnog tajnika prinudno sletio u Pariz: Na važan sastanak morao je automobilom

Na pitanje kako gledaju na izjave visokih političara da se Slovenija približava 'grčkom scenariju', 35 posto ispitanika smatra da se radi o 'realnosti', 32 posto da je to 'politiziranje', a 26 posto da se radi o 'zastrašivanju' ljudi kako bi pristali na mjere štednje. Kako pokazuje ispitivanje, 53 posto Slovenaca slaže se s namjerama vlade da smanji broj zaposlenih u javnom sektoru, a 40 posto je protiv.

Unatoč pesimističkoj atmosferi zbog najava o padu BDP-a u ovoj i idućoj godini te posljedičnom smanjenju standarda, Slovenci vjeruju da se država iz financijskih teškoća može izvući sama, bez pomoći europskih i međunarodnih fondova, pokazuje ispitivanje vodećeg slovenskog dnevnika.

>> Pusić: Neće biti problema sa Slovenijom, ratificirat će na vrijeme

Da je Slovenija sposobna sama izaći iz financijske krize smatra 47 posto ispitanika, a 42 posto misli da bi bilo bolje tražiti pomoć Bruxellesa, pokazala je anketa 'Dela' provedena krajem prošlog tjedna na 500 ispitanika. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene