Analiza uzoraka goveđeg mesa u Sloveniji pokazala je da u njemu ima i konjetine, javljaju slovenski mediji.


Prisustvo konjetine u goveđem mesu dokazala je analiza slovenskog Nacionalnog veterinarskog institura, a konjetine je pronađena u Ledovim lazanjama, piše slovensko Delo.

Vezani članci Slika nije dostupna Ministri članica Europske unije raspravljali o skandalu s konjskim mesom Slika nije dostupna Konjetina u proizvodima u Austriji, Norveškoj i Danskoj

>> Nestle iz Španjolske i Italije povukao dječju hranu s konjetinom

Kako se navodi, radi se o pakiranju od 450 grama u kojem je upotrijebljena siorvina proizvođača Trado SA iz Luksemburga.

Prvo testiranje provedeno je na 29 uzoraka od ukupnih 350-ak rizičnih proizvoda, 28 ih je bilo negativno, dok je jedan sumnjiv poslan na dodatno testiranje u Nacionalni veterinarski institut. Tamo je analiza potvrdila da je uzorak pozitivan na konjsko meso.

Lazanje na hrvatskom tržištu, poručuju iz Leda, isključivo su od govedine.

'Proizvod Ledo lazanje koji se nalazi na hrvatskom tržištu je proizveden od strane dobavljača Tuttipasta S.A. iz Španjolske. Prema Ugovoru sa dobavljačem i specifikaciji zahtijevanoj od strane Leda i potvrđenoj od strane proizvođača Tuttipasta S.A., proizvod sadrži isključivo goveđe meso', priopćili su iz Leda.


 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook