Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Švicarska tvrtka Nestle, najveća prehrambena kompanija na svijetu, objavila je da povlači iz prodaje u Španjolskoj i Italiji dva jela koja umjesto govedskog sadrže konjsko meso.


Nestle je s polica u Španjolskoj i Italiji povukao dječju hranu raviole i torteline s mesom, koji se prodaju pod nazivom 'Buitoni Beef Ravioli' i 'Beef Tortellini'.

Vezani članci Neredi u Italiji Vlasnik restorana u Italiji pozvao 90 ljudi na večeru: "Možete me uhititi, neću ga više zatvoriti" Koronavirus u svijetu - Sve više slučajeva - 3 Španjolska prva u Europi ima 800 tisuća oboljelih, u Italiji bez maske ni na otvorenome: "Ne treba se šaliti s ubojitim virusom, to je pitanje poštovanja drugih"

>> Konjsko meso: Zatvorene tri tvornice, U Britaniji tri osobe uhićene

' Naša ispitivanja otkrila su tragove DNK konja u dva proizvoda na bazi govedine' njemačkog dobavljača HJ Schypkea. Udio konjetine u tim proizvodima je malen , ali ipak viši od jedan posto. Prehrambena sigurnost nije u pitanju, ali krivo etiketiranje proizvoda ne ispunjava vrlo stroge kriterije, koje potrošači očekuju od nas', piše u priopćenju kompanije. Najavili su i kako će Nestle povučene proizvode, zamijeniti onima, čija su ispitivanja potvrdila da sadrže 100 posto govedine.(HINA)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook