Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osuđen je

Škrtac tjerao ženu da se tušira samo jednom tjedno i koristi dva listića toaletnog papira

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Samo jedno tuširanje tjedno, korištenje malo toaletnog papira pri odlasku na toalet, obaveza vraćanja vode za pranje lica u lavor kako bi se mogla ponovo koristiti. Ovo su samo neke od apsurdnih situacija koje je prolazila žena iz Bologne kojoj je suprug život pretvorio u pakao.

Muškarcu iz Bologne štednja je bila opsesija. No, svojim ponašanjem toliko je maltretirao suprugu da ga je odlučiti tužiti, a sud je presudio da, kada se ekstremna štednja nametne supruzi ili nekom drugom članu obitelji, ona se može pretvoriti u kazneno djelo – zlostavljanja.

O tome je odlučio Vrhovni sud, koji je potvrdio kaznu nasilnom suprugu. Prema odluci suda, nevjerojatno škrti čovjek koji živi u Bologni u domu je uspostavio atmosferu ugnjetavanja, piše La Stampa.

Na sudu je naglašeno da obitelj nije bila u ekonomskim poteškoćama jer su oba supružnika imala posao i plaću. Unatoč tome, muž je svojoj ženi nametnuo životni stil sastavljen od nevjerojatnih odricanja i ograničenja, čak i u uobičajenim stvarima. U kupovini, primjerice, žena nije mogla kupovati brendirane proizvode.

Žena je tijekom suđenja priznala da je mogla upotrijebiti samo dva listića toaletnog papira, također je vodu korištenu za pranje lica ili tuširanje trebala skupiti u lavor kako bi se mogla još koristiti. Mogla se tuširati samo jednom tjedno

Pročitajte i ovo Thomas i Denise Atkocaitis policija joj nije pomogla Obitelj iz pakla: Posvojenu djevojčicu držali u podrumu, izgladnjivali i tukli. Kanta joj je bila WC

Kod kuće je također bila naredba da se po obroku koristi samo jedan pribor za jelo i jedan tanjur.

 

 

Suprug ju je optužio da neprestano krši pravila te ju je počeo nazivati rasipnicom. Prema sudu, on je uspostavio "ozračje ugnjetavanja i uznemirujućeg ponašanja".

Pročitajte i ovo Pedofil, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 2 NALAZI SE U PRITVORU Profesoru iz Bjelovara potvrđena optužnica za spolno zlostavljanje djeteta

U presudi je obrazloženo da je riječ o ponašanjima praćenim posebno štetnim metodama kontrole, toliko da je žena bila prisiljena bacati račune, skrivati kupljeno, ostavljati kupljene stvari kod roditelja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nitko ju ne štiti "Obećao je da će mi život pretvoriti u pakao, i pretvorio ga je!": Muškarac prijateljima šalje fotografije gole žene

Kakva je bila situacija u kući, najbolje opisuje sljedeća epizoda. "Jednom je prilikom žena bacila korišteni kuhinjski papir u kantu za smeće, no muž ga je izvadio i rekao da je papir još uvijek upotrebljiv te da se čak može podijeliti na deset komadića i koristiti."

Ženine prijateljice i njezin otac svjedočili su na sudu te rekli da je nasmijana i zdrava žena tijekom suživota s mužem postala izolirana te je izgubila samostalnost i počela je patiti od psihičkih problema.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene