Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nitko ju ne štiti

"Obećao je da će mi život pretvoriti u pakao, i pretvorio ga je!": Muškarac prijateljima šalje fotografije gole žene

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Mlada žena prošla je kroz nasilnu vezu koju su obilježile ljubomora i ucjene. Nakon što je prekinula s partnerom, noćna mora iz njegovih prijetnji se ostvarila.

"Nemam se više kome obratiti, ovo je internetsko nasilje koje traje duže vrijeme. Mjesecima čekam da se nešto pokrene, a psihičko nasilje se nastavlja", zavapila je čitateljica (podaci poznati redakciji) koja prolazi pravi pakao nakon što je izašla iz veze obilježene ljubomorom i ucjenama. "Obećao je da će mi život pretvoriti u pakao, i pretvorio ga je!" govori očajna žena.

"Kad smo bili u vezi, ucjenjivao me je da će mi raditi lažne profile na stranicama za upoznavanje partnera i napraviti pakao od života, bio je ljubomoran, vrijeđao me i prekinula sam s njim", priča nam ova očajna žena, koja ga je svojedobno prijavila i policiji zbog prijetnji.

Bivši partner čak je završio u zatvoru na tri mjeseca jer joj je mailom prijetio smrću. Također je i on podigao tužbu protiv nje zbog prijetnje.

"Ja sam njega prijavila policiji, bile su određene mjere zabrane prilaska", navodi i dodaje da se pokušala dogovoriti s njim preko odvjetnika da na tome stanu, pa je prijavu povukla.

Pročitajte i ovo Sanja Sarnavka nakon jezivog zločina Kako riješiti problem obiteljskog nasilja? "Kod nas je zabrana pristupa smiješna"

"Nasilje se nastavilo. On koristi moje osobne podatke, otvara profile na Facebooku i Instagramu s mojim fotografijama. Prijavila sam tim društvenim mrežama lažne profile, a njihov odgovor je bio da napravljeni profili ne krše pravila koja imaju", tvrdi. Dodala je da je opet bila na policiji te da su joj tamo rekli da problem može rješavati privatnom tužbom.

Slao fotografije golog ženskog tijela

"Osim toga, fotografije gole žene koja je slične građe tijela kao ja, no bez glave i bez lica, slao je mojem prijatelju. Ja takve fotografije nikad nisam napravila. Slučaj je na sudu od studenoga, još nije bilo ročišta", navodi čitateljica za DNEVNIK.hr te dodaje da još uvijek postoje dva lažna profila s njezinim fotografijama na Facebooku.

Pročitajte i ovo Nasilje nad ženama: Ilustracija - 3 MRAČNE BROJKE Jeziva ispovijest žrtve nasilja za Dnevnik Nove TV: "Kad me srušio na pod i šutirao, osjećala sam se mala, ponižena, bespomoćna..."

Za razliku od te društvene mreže, stranice za upoznavanje obrisale su lažne profile s njezinim podacima nakon što im se javila. Navodi da se zaokupila poslom, no problemi s kojima živi osjete se i na tom području. Zbog narušena zdravlja posjećuje liječnike i pije antidepresive.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene