Ilustracija
Ilustracija Foto: Shutterstock

Roditelji dječaka koji pohađaju osnovnu školu u australskom gradu Warnamboolu ostali su zgroženi nakon što su njihovi sinovi morali stajati pred djevojčicama i u ime muškog roda ispričavati se zbog silovanja i seksualnog zlostavljanja.


Majka 12-godišnjeg dječaka kazala je kako je njezin sin nakon vježbe ostao zbunjen jer učenicima nije bilo objašnjeno što točno rade i s kojim ciljem. Roditelji također nisu bili obaviješteni da će njihova djeca sudjelovati u svemu.

Vezani članci Nasilje, Ilustracija Nasilnik pokušao silovati djevojku pa tražio od nje da laže na sudu: Zaprijetio i tužitelju Komunalni radnik ''Ovako izgleda kad si plaćen po satu'': Snimka komunalnog radnika podigla prašinu na društvenim mrežama

Državna škola uvela je obveznu „edukaciju o pristanku“ nakon što su se pojavile optužbe za zlostavljanje i napade na jednom sveučilištu u Melbourneu.
Ravnateljica Jane Boyle za portal 7News kazala je kako je takav postupak bio neprimjeren.

"Školske priredbe imaju važnu ulogu u promociji sigurnosti i poštovanja prema svim učenicima. Rasprave o poštovanju prema djevojčicama i ženama ključan su dio tog posla. Učenici su gledali film studenata iz Brisbanea o tome kako je važno pravovremeno reagirati i zaustaviti seksualne napade i zlostavljanje. Kao dio diskusije, dječaci su zamoljeni da ustanu kao simbolična gesta za ponašanje muškog roda koje je ozlijedilo ili uvrijedilo djevojke i žene. Iako u dobroj namjeri, priznajemo da taj dio priredbe nije bio primjeren", kaže ravnateljica.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju