Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Turisti stižu autima

Rezervacija u hotelima gotovo da i nema, no jedna regija ipak budi nadu: "Možemo reći da su proteklog vikenda ugostiteljski objekti bili jako dobro popunjeni"

Aktualno Galerija Turizam na Krku - 8 Turizam na Krku - 8 Foto: DNEVNIK.hr Turizam na Krku - 7 Turizam na Krku - 7 Foto: DNEVNIK.hr Turizam na Krku - 6 Turizam na Krku - 6 Foto: DNEVNIK.hr Turizam na Krku - 5 Turizam na Krku - 5 Foto: DNEVNIK.hr +2 Turizam na Krku - 4 Galerija 1/7 >>
Šest je dana do Uskrsa, a rezervacija u hotelima gotovo da i nema. Hotelijeri se nadaju da će ih spasiti domaći gosti. Na Kvarner, poznatu autodestinaciju stižu i stranci iz bližih zemalja kojima plaćanje PCR testa ne predstavlja problem.

Češki bajkeri odlučili su uskrsne blagdane provesti na Krku. U potrazi za vitaminom D, toliko potrebnim u borbi s koronom, u Punat je stigla i njemačka obitelj. Gosti pristižu uglavnom iz Bavarske.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna čekaju mjere za pomoć Kampovi tek na polovici lanjskog prometa, moguće ranije zatvaranje: "Imali smo određenu dozu optimizma, ali..." Anamarija Maletić, direktorica hotela IMA LI NADE ZA POSEZONU? Unatoč strožim mjerama Austrije i Slovenije, u ovom turističkom resortu i dalje su dobro popunjeni: "Nadamo se dobrim rezultatima do kraja"

"Osjećamo se sigurno, moramo imati negativan test kada ulazimo u Hrvatsku i držimo se ostalih antikorona mjera", kaže Reiner iz Njemačke.

Za otvaranje se pripremaju i na puntarskoj plaži. Nadaju se da se mjere neće postrožiti i da će moći za Uskrs biti otvoreni.

"Nećemo se predati, mi ćemo otvoriti za Uskrs i očekivati ponajprije domaće goste za koje smo pripremili širu ponudu", govori Zlatko Dokić, voditelj plaže.

Drugu godinu zaredom turistički djelatnici ne znaju što im nosi sutra. Otok Krk kao i cijeli Kvarner spašavaju domaći gosti i oni iz obližnjih zemalja koji smiju prelaziti granicu, a uglavnom je prelaze u automobilima.

"Možemo reći da su proteklog vikenda ugostiteljski objekti bili jako dobro popunjeni, uglavnom restorani, ali da je bilo i gostiju, domaćih u većini, ali i stranih gostiju", kaže Branko Karabajić, direktor TZ-a Punat.

Unatoč strogim mjerama na granicama mnogi gosti ne žele odustati od proljetnog odmora na Kvarneru. Vrlo su tražene kućice za odmor.

"Mogu reći da je tu stotinjak brodova napokon dočekalo svoje vlasnike, a u hotelu isto tako cijelo vrijeme smo otvoreni. Uglavnom su posjeti hotelu cijelo vrijeme vezani za marinu, to su uglavnom vlasnici brodova", pojašnjava Renata Marević, direktorica marine Punat

I bračni par iz Bavarske odlučio je proljetni odmor već tradicionalno provesti u Hrvatskoj.

"Mislim da je opasnije u Njemačkoj jer nemamo more, nemamo slobodu, čist zrak, naravno. Ne vidimo problem, dođemo autom, izađemo iz auta, odemo na brod", smatraju Tania i Thomas, nautičari iz Njemačke

Nitko još sa sigurnošću ne može prognozirati kakva će biti ova predsezona, a kamoli sezona. Turistički djelatnici duž Jadrana nadaju se da će u njihova mjesta uploviti gosti s COVID putovnicama koji će znati cijeniti bogatstvo ponude.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene