Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Internet preplavljen

Skinuta oznaka tajnosti: Objavljene stotine dokumenata o bin Ladenu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stotine američkih dokumenata posvećenih Osami bin Ladenu s kojih je skinuta oznaka tajnosti objavio je na internetu istraživački institut National Security Archive iz Washingtona.

Na internetskoj stranici www.nsarchive.org u jednom izvješću CIA-e iz 1996. Bin Laden se oslikava kao 'jedan od najvećih rizničara' međunarodnog terorizma, a objavljeno je i izvješće iz kolovoza 2001., mjesec dana prije napada 11. rujna, naslovljeno 'Bin Laden odlučan udariti na SAD'.

Pročitajte i ovo Ilustracija Progovorio i pilot Lolita Express - mračna tajna koja povezuje Clintona, Trumpa i Eipsteina: Žrtve otkrile detalje paklenog aviona i kreveta na kojem su ispunjavale bolesne fantazije bogataša Vozačka dozvola Gen2 - 2 Gen2 Počelo izdavanje nove vozačke dozvole: Pogledajte kako izgleda

>> Bin Ladenova oporuka: Ne želim da mi djeca završe u Al Kaidi

>> Talibani: Amerikanci nisu predočili dovoljno dokaza o smrti bin Ladena

'Tajni podaci, prikupljeni od stranih vlada i medija, pokazuju da Bin Laden od 1997. razmatra mogućnost napada na Sjedinjene Američke Države', stoji u tom dokumentu. Vođa Al-Kaide ubijen je u noći s nedjelje na ponedjeljak u napadu američkih mornaričkih specijalaca na kuću u kojoj se skrivao u pakistanskom gradiću Abotabadu. (HIna)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene