Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ugledavši ruku u rukavici ispod snijega spasioci su locirali skijaša i spasili ga nakon 45 minuta provedenih pod snijegom lavine u francuskim Alpama, doznaje se u utorak od redarstvenika.


Pri visokoj opasnosti od lavina 53 godišnji skijaš se s prijateljem uputio na skijaško trčanje i pokrenuo lavinu u masivu Vercorsa, precizirali su redarstvenici u okrugu Isere. Smatraju ga čudom spašenim jer je padao 200 metara preko stijene i proveo je 45 minuta pod 50 cm dubokim snijegom, precizirao je policijski dužnosnik.

Stradali je kroz snijeg gurnuo ruku i omogućio protok zraka i ugledali su ga i spasioci iz helikoptera koje je uzbunio njegov prijatelj koji je izmakao lavini. Pri svijesti ali nesuvislih izjava, taj profesor tjelesnog odgoja je slomio bedrenu kost, ozlijedio lubanju a temperatura tijela mu je pala ispod 28 stupnjeva. Hospitaliziran je u Grenobleu. (Hina)

Vezani članci Slika nije dostupna Neviđena mećava: 40.000 turista zarobljeno u austrijskim Alpama, nestao 15-godišnjak Slika nije dostupna Skijaša zatrpala lavina, sve snimila kamera na kacigi!