Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na udaru lavine

VIDEO Uskršnji vikend završio kobno: Snježna neman u francuskim Alpama ubila četvero ljudi

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Zbog lavine u francuskim alpama je poginulo četvero ljudi, a više ih je ozlijeđeno. Mobilizirane su hitne službe.

Četiri osobe su preminule, a više ih je ozlijeđeno zbog lavine u francuskim Alpama, jednom od glavnih turističkih središta tijekom uskršnjeg vikenda u Francuskoj. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Akcija spašavanja Užas u Sloveniji: Lavina zatrpala sedmero ljudi, ima teško ozlijeđenih, uspjeli izvući samo dvoje

Francuski ministra unutarnjih poslova Gerald Darmanin je rekao da bi se brojka mogla mijenjati.

U nedjelju tijekom popodneva se lavina spustila niz ledenjak Armancette u Contamines-Montjoieu, u regiji Haute-Savoie, 30-ak kilometara jugozapadno od Chamonixa.

Emmanuel Coquand, glasnogovornik lokalnih vlasti Haute-Savoie je kazao da se identiteti žrtava još utvrđuju, a lavina je zahvatila područje od jednog kilometra s 500 metara na nadmorskoj visini od 3500 metara., piše Ruters.

Pročitajte i ovo Baranja, talačka kriza pregovarali su satima Završena drama u Baranji: Muškarac u stanu zatočio ženu i prijetio da će ih raznijeti, predao se policiji

"Da bismo pronašli ljude koji su još uvijek blokirani pod snijegom, mobilizirane su hitne službe", napisao je francuski predsjednik Emmanuel Macron na društvenim mrežama.

Od 2018. godine su se dogodile tri opasne lavine. Te je godine poginulo četvero turista, a 2021. je čak 17 ljudi poginulo u francuskim Alpama, piše Euronews.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene