Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Skandal u Danskoj: Visoki državni dužnosnik spavao s 15-godišnjakinjom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Skandal u Danskoj - potpredsjednik Komisije za vanjske poslove, Jeppe Kofod, priznao je da je spavao s 15-godišnjakinjom.

Naime, 34-godišnjem Kofodu, zvijezdom socijaldemokrata, kako su ga nazivali, na susretu s učenicima, prošli petak, 'omaknuo' se seks sa djevojčicom! 

Pročitajte i ovo Nestala Danka Ilić Nestala djevojčica Prva izjava Dankina oca nakon nestanka djevojčice: Poslao tri poruke - o Danki, policiji i svojoj obitelji Nestala Danka Ilić Utrka s vremenom Potraga za nestalom djevojčicom Dankom: "Jedan pravac istrage još uvijek nije isključen"

Priznao je to sa suzama u očima i podnio ostvaku.

Događaj je podijelilo mišljenja: jedni ga smatraju "gadom" a drugi u njemu vide "žrtvu puritanske histerije", piše u četvrtak list Berlingske Tidende.

Kofod je na Uskrs nastupio kao predavač na seminaru mladih danskih socijalista. Navečer su sudionici priredili zabavu s mnogo alkohola. Sve je završilo tako što se političar upustio u seks s 15-godišnjakinjom "do krajnjih granica", izvijestili su mediji.

Premda u Danskoj vrijedi pravilo da osoba sama može odlučivati o svome seksualnom životu već s navršenih 15 godina, socijalisti su pozvali Kofoda da da ostavku na sve stranačke dužnosti i poslali ga na bolovanje.

"Naprosto nije u redu da roditelji šalju djecu na naše seminare i da se pritom ne mogu smatrati sigurnima", izjavio je šef kluba zastupnika socijalista u danskom parlamentu Carsten Hansen. Mladi socijalisti osim toga su upozorili na pravila prema kojima na stranačkim seminarima nije dopušten seks između predavača i sudionika. 

Seks s učenicima dopušten je samo uz korištenje prezervativa, a par se nije držao ni toga propisa.

Konkurentske stranke napale su socijaliste zbog postupka prema Kofodu.

"Odvratno je kako je ovdje Kofod na brzinu označen kao svinja", izjavio je Soren Pind, član vladajuće desno liberalne stranke.

"Petnaestgodišnjakinja je ovdje bila u stanju sama odlučivati. Ja sam u tim godinama bila očarana starijim muškarcima. Puritanizam nije pravi izbor", izjavila je Anne Grethe Holmsgaard, članica stranke Pučki socijalisti.

List Jyllands-Posten, koji je postao poznat u svijetu zbog objavljivanja karikatura proroka Muhameda, na to je napisao: "Skupo je kad postoji i najmanja sumnja u moralni integritet političara".

Kofod se u priopćenju ispričao za "moralno upitan postupak", a njegova izborna jedinica jednoglasno mu je iskazala povjerenje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene