Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sjeverna Koreja priopćila je da je uspješno testirala motor balističke interkontinentalne rakete koji omogućuje nuklearni udar na američki kontinent, objavili su tamošnji službeni izvori.


Zahvaljujući tom novom motoru, Sjeverna Koreja "može opremiti interkontinentalne balističke rakete novog tipa s jačim nuklearnim glavama i imati u dometu sva mjesta u svijetu na kojima žive zločinci uključivo i kontinentalnu zonu SAD-a", rekao je sjevernokorejski vođa Kim Jong-un koji je naredio i osobno nadzirao testiranje.

Vezani članci Povratak ruskih diplomata iz Sjeverne Koreje Ruski diplomati Sjevernu Koreju morali napustiti na vlastiti pogon: "Putnički prijevoz je zaustavljen, bio je to dug i težak put kući" Sjeverna Koreja na paradi predstavila ogromnu balističku raketu I dalje krše međunarodne sankcije: "Nisu testirali nuklearne, ni balističke projektile, ali..."

Veliki uspjeh Sjeverne Koreje "daje joj jamstvo da može pokrenuti nuklearni napad na američke imperijaliste i druge neprijateljske snage", rekao je Kim.

Brojni stručnjaci skeptični su oko istinitosti njegovih izjava koje su se zaredale u posljednje vrijeme. Neki kažu da vlasti žele "pokazivati mišiće" pred kongres stranke u svibnju. (Hina)