Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sjeverna Koreja priopćila je da je uspješno testirala motor balističke interkontinentalne rakete koji omogućuje nuklearni udar na američki kontinent, objavili su tamošnji službeni izvori.


Zahvaljujući tom novom motoru, Sjeverna Koreja "može opremiti interkontinentalne balističke rakete novog tipa s jačim nuklearnim glavama i imati u dometu sva mjesta u svijetu na kojima žive zločinci uključivo i kontinentalnu zonu SAD-a", rekao je sjevernokorejski vođa Kim Jong-un koji je naredio i osobno nadzirao testiranje.

Vezani članci Vojna parada u Sjevernoj Koreji - 1 Posebna jedinica za borbu protiv COVID-a? Zaštitna odjela i maske za vojnu paradu u Sjevernoj Koreji Industrijski kompleks u Sjevernoj Koreji Uočili su ''duboko zabrinjavajuću'' aktivnost: Inspektore su iz zemlje izbacili još 2009. godine, pa su ih prisiljeni promatrati iz satelita

Veliki uspjeh Sjeverne Koreje "daje joj jamstvo da može pokrenuti nuklearni napad na američke imperijaliste i druge neprijateljske snage", rekao je Kim.

Brojni stručnjaci skeptični su oko istinitosti njegovih izjava koje su se zaredale u posljednje vrijeme. Neki kažu da vlasti žele "pokazivati mišiće" pred kongres stranke u svibnju. (Hina)