Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Milijuni ljudi u opasnosti

SJEVERNOJ KOREJI PRIJETI KATASTROFA Kim Jong Un poručio: 'Pripremite se na žvakanje korijenja biljaka'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekako sumnjamo da će i Izvrsni vođa glodati korijenje.

Sjevernu Koreju čeka nova katastrofa - glad. Svjestan je toga i njihov vođa Kim Jong Un koji je svojim podanicima poručio neka se ponovno pripreme da će - 'žvakati korijenje'.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vojna vježba "Nuklearni okidač": Sjeverna Koreja sprema se za rat Kim Jong Un U pratnji kćeri VIDEO Kim Jong Un po prvi puta se provozao u automobilu koji mu je poklonio Vladimir Putin

Upravo ovom scenariju mogli bismo svjedočiti budući da je Kina pristala na nove oštre sankcije protiv Sjeverne Koreje zbog njihovih nedavnih nuklearnih testiranja i balističkih lansiranja.

'Put ka revoluciji je dug i naporan. Možda nas čeka dug period tijekom kojeg ćemo opet morati žvakati korijenje biljaka', stoji u novinama koje su prenijele Kimovu poruku narodu.

Da je situacija ozbiljna pokazuju i informacije prema kojima je država naredila građanima Pjongjanga da svaki mjesec državi daju po pola kilograma riže dok su u ostatku zemlje već počela gomilanja hrane.

Tijekom velike gladi u periodu između 1994. i 1998. godine u Sjevernoj Koreji umrlo je više od 3,5 milijuna ljudi. Vlasti su tada zabranile korištenje riječi 'glad' jer bi to impliciralo da su dotadašnji vođe iznevjerile svoj narod.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene