Obavijesti Video Pretražite Navigacija
‘Pogubna kombinacija’

Sjeverna Koreja nuklearnim pokusom i pitanjem nasljednika vođe Zapadu daje glavobolje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjevernokorejski nuklearni pokus i mogućnost novog pokusnog ispaljivanja interkontinentalne balističke rakete u spoju s pitanjem nasljednika na čelu države ‘potencijalno su pogubna kombinacija’, rekao je ravnatelj američke obavještajne službe Dennis Blair.

‘Svaki spoj provokacije i pitanja nasljednika na čelu države, potencijalno je pogubna kombinacija’, rekao je Blair pred skupom poslovnih ljudi u Washingtonu. Ponašanje Sjeverne Koreje odgovara uobičajenoj shemi, ali ovaj put ona rabi ‘opasniju vrstu oružja, rakete koje bi mogle biti interkontinentalne, i nuklearno oružje’, dodao je. ‘Premda je shema uobičajena, rizik je veći’, kazao je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Smrt strijeljanjem Pred očima obitelji pogubljena bivša cura Kim Jong Una - zbog PORNIĆA! Slika nije dostupna Novo imenovanje Kim Jong-una Prije lansiranja rakete sastaje se vodstvo Sjeverne Koreje

Sjeverna Koreja je 25. svibnja izvela drugi nuklearni pokus, nakon čega je ispalila i više raketa kratkog dometa. Usto, posljednjih se tjedana snažno nameće pitanje nasljednika sjevernokorejskog vođe Kima Jong-ila, koji je na vlasti od 1994. ‘On je ljetos imao zdravstvenih problema, a nedavno je sina imenovao za nasljednika’, rekao je Blair.

>> VIDEO: Odmetnuti sin Kim Jong Ila i kockar kaže da neće biti nasljednik

U pregovorima s partnerima o međunarodnim sankcijama protiv Pjongjanga zbog nuklearnog pokusa od 25. svibnja SAD vodi računa o pojačanom riziku, napomenuo je Blair. Američka državna tajnica Hillary Clinton izjavila je u nedjelju za televiziju da SAD ‘proučava’ mogućnost da Sjevernu Koreju ponovo uvrsti na popis zemalja koje podupiru terorizam, što zahtijeva Japan.

(Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene