Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sjeverna Koreja ispalila je u četvrtak sedam raketa zemlja-zrak koje su pale u more uz njezine istočne obale, objavilo je u petak južnokorejsko ministarstvo obrane.


Sjevernokorejski vođa Kim Jong Un navodno je sam nadgledao operaciju s lansirnog mjesta u blizini grada Sondoka.

Vezani članci Kim Jong Un i Donald Trump (Foto: AFP) Sjeverna Koreja poziva na nastavak dijaloga dok ispaljuje projektile Kim Jong Un (Foto: KCNA VIA KNS / AFP) Sjeverna Koreja: Testiranje projektila bilo je "upozorenje" SAD-u i Južnoj Koreji

Rakete su ispaljene tijekom godišnjih vojnih vježbi koje Južna Koreja provodi sa svojim američkim saveznicima i svake godine uzrokuju reakciju Sjeverne Koreje koja ih smatra neprijateljskima.

Ispaljivanje raketa predstavlja "novu demonstraciju sile Sjevera prema manevrima", kazao je za AFP glasnogovornik južnokorejskog ministarstva obrane.

Južna Koreja i SAD završile su u petak dio zajedničkih vježbi koje su počele 2. ožujka, a drugi dio traje osam tjedana.

Rusija pokrenula 'godinu prijateljstva' sa Sjevernom Korejom

General Curtis Scaparrotti, šef zapovjedništva zajedničkih američko-južnokorejskih snaga rekao je u petak da su te vježbe ključne kako bi se zajamčila sigurnost Južne Koreje.

Seul i Washington kažu da se radi prije svega o obrambenim vježbama, ali ih Pjongjang smatra prethodnicom invazije. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook