Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skandal u Meksiku

"Širio se miris smrti": Strašna tajna otkrivena tek kad je kamion zapeo u blatu

Kamion s tijelima (Foto: AFP)
Kamion s tijelima (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija Kamion s tijelima (Foto: AFP) Kamion s tijelima (Foto: AFP) Foto: Afp +0 Kamion s tijelima 1 (Foto: AFP) Galerija 1/2 >>
Kamion s 18 kotača zapeo je u blatu u ruševnoj četvrti Paseos del Valle u predgrađu meksičkog grada Guadalajare. Prikolica kamiona skrivala je strašnu posljedicu rata protiv narkokartela.

Kamion je naizgled bio poput svih ostalih - hladnjača s logotipom na kojemu je animacija polarnog medvjeda, no vozio je pod pratnjom policije. U trenutku kad je skrenuo na blatnu stazu između posljednjeg reda kuća i polja kukuruza, psi iz obližnjih dvorišta počeli su lajati.

Pročitajte i ovo Ilustracija izazvali bijesne reakcije "Što je s ljudima? To je tako opasno": Deseci posjetitelja festivala uperili lasere u putnički avion Slika nije dostupna Raste broj žrtava Teška nesreća: Najmanje 19 poginulih na autocesti, među njima i vozač kamiona

"Širio se miris smrti", kazao je Alejandro Espinosa, djelatnik u bolnici koji živi u blizini. Kamion je zaglavio u blatu, a nekoliko mladih provuklo se pored policije i uspjelo otvoriti vrata prikolice, piše Guardian.

U prikolici su bila brojna tijela omotana u vreće za smeće, vezana ljepljivom trakom i nabacana jedna na druga.

Nije bilo mjesta u mrtvačnicama

Lokalne vlasti su potvrdile kako je u prikolici bilo 273 tijela nakon što ih nisu mogle prihvatiti lokalne mrtvačnice jer su im kapaciteti popunjeni. Kamion s tijelima u prikolici se dva tjedna vozio po predgrađu drugog po veličini grada u Meksiku.

Kako je skandal s tijelima eskalirao, dužnosnici Jaliscoa, treće države po broju stanovnika u Meksiku, priznali su da koriste hladnjače za skladištenje tijela najmanje dvije godine.

U 12 godina, otkad je u Meksiku pokrenut rat protiv droge i narkokartela, ubijeno je više od 200 tisuća ljudi, a 35 tisuća vodi se kao nestalo. Grad Guadalahara nije prvi grad u kojemu je mrtvačnica preplavljena mrtvima, iako je daleko najveći.

"Problem je prisutan i u 20 drugih saveznih država", kazao je Octavio Cotero s Instituta za sudsku medicinu Jalisco.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene