Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povukla se vojska

Sirijski kršćanski grad Maaloula u rukama ustanika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sirijski ustanici preuzeli su nadzor nad kršćanskim gradom Maaloulom, sjeverno od Damaska, nakon žestokih noćnih sukoba s vojskom koja se potom povukla, objavila je u nedjelju jedna sirijska nevladina organizacija te jedna stanovnica.

'Tijekom noći režimske postrojbe ušle su u grad ali su ustanici ondje poslali pojačanja i uspjeli preuzeti nadzor nad čitavim gradom', kazao je direktor Sirijskog opservatorija za ljudska prava Rami Abdel Rahman.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nasilje ne jenjava U sirijskom gradu Deri 42 mrtvih od ponedjeljka Slika nije dostupna Nasilje ne jenjava U pucnjavi na pogrebima prosvjednika u Siriji 13 mrtvih

>> Obama traži podršku: Senatorima prikazane snimke žrtava kemijskog napada

U sukobima je smrtno stradalo 17 osoba a gotovo 100 ih je ranjeno među ustanicima te više desetaka poginulo i ranjeno u redovima vladinih snaga i njihovih plaćenika, prema Opservatoriju.

Jedna je stanovnica potvrdila povlačenje vojske i prisustvo ustaničkih snaga u Maalouli, jednom od najpoznatijih kršćanskih lokaliteta Sirije čji stanovnici govore aramejski, jezik Isusa Krista.

Neimenovana stanovnica rekla je da je stanje mirno u nedjelju ujutro. 'Ustanici su unutar Maaloule, u čitavom gradu. Vladine postrojbe su se odande povukle'. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene