Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uništili im skrovišta i skladišta oružja

Sirijska vojska napala džihadiste, prvi put otkako Islamska država drži kontrolu nad velikim dijelom Sirije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Po službenoj agenciji Sani, sirijske vojne snage napale su i posve uništile položaje, skrovišta i skladišta oružja i streljiva Islamske države u gradu Deir Ezoru. U tim je napadima poginulo najmanje sedmero civila i nepoznat broj boraca Islamske države.

Sirijske zračne snage izvele su u utorak desetak napada na položaje džihadista Islamske države u naftom bogatoj pokrajini Deir Ezor, na istoku zemlje, objavio je Sirijski opservatorij za ljudska prava.

Pročitajte i ovo Vježba ŠTIT 24 Trening za upravljanje u kriznim situacijama: Održana vježba policije i američkog veleposlanstva Ilustracija Zapad Afrike Prekinuli veze s Francuskom, primili ruske instruktore: ''Ovdje smo kako bismo uvježbavali vojsku''

'To je prvi put otkako je Islamska država preuzela kontrolu nad gotovo cijelom pokrajinom Deir Ezor da su bojni zrakoplovi izveli tako velike i precizne napade na njihove položaje', ističe nevladina organizacija.

Francuska policija uhitila tinejdžerke koje su se spremale za džihad u Siriji

'U utorak su izveli 12 napada u cijeloj pokrajini, a posebno su ciljali kamp za obuku Islamske države u selu Šmeitije, na zapadu pokrajine', navodi.

U tim je napadima poginulo najmanje sedmero civila i nepoznat broj boraca Islamske države, dodaje.

Po službenoj agenciji Sani, sirijske vojne snage napale su i posve uništile položaje, skrovišta i skladišta oružja i streljiva Islamske države u gradu Deir Ezoru. Napale su uz to skupine terorista Islamske države u nekoliko regija istočno od Deir Ezora pri čemu ih je mnogo poginulo.

Islamska država osvojila je sredinom srpnja gotovo cijelu pokrajinu Deir Ezor. Sirijski režim kontrolira polovicu glavnog grada te regije, zračnu luku i nekoliko okolnih sela. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene