Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Po službenoj agenciji Sani, sirijske vojne snage napale su i posve uništile položaje, skrovišta i skladišta oružja i streljiva Islamske države u gradu Deir Ezoru. U tim je napadima poginulo najmanje sedmero civila i nepoznat broj boraca Islamske države.


Sirijske zračne snage izvele su u utorak desetak napada na položaje džihadista Islamske države u naftom bogatoj pokrajini Deir Ezor, na istoku zemlje, objavio je Sirijski opservatorij za ljudska prava.

Vezani članci Svečana akademija povodom obilježavanja Dana Hrvatske vojske Milanović: ''Svoji smo, znamo što želimo i kako to postići, a Hrvatska vojska je jedna od važnijih poluga društva'' Svečano postrojavanje pripadnika Oružanih snaga RH na stadionu u Kranjčevićevoj - 18 Održan svečani mimohod Hrvatske vojske u čast 30. obljetnici od povijesnog postrojavanja

'To je prvi put otkako je Islamska država preuzela kontrolu nad gotovo cijelom pokrajinom Deir Ezor da su bojni zrakoplovi izveli tako velike i precizne napade na njihove položaje', ističe nevladina organizacija.

Francuska policija uhitila tinejdžerke koje su se spremale za džihad u Siriji

'U utorak su izveli 12 napada u cijeloj pokrajini, a posebno su ciljali kamp za obuku Islamske države u selu Šmeitije, na zapadu pokrajine', navodi.

U tim je napadima poginulo najmanje sedmero civila i nepoznat broj boraca Islamske države, dodaje.

Po službenoj agenciji Sani, sirijske vojne snage napale su i posve uništile položaje, skrovišta i skladišta oružja i streljiva Islamske države u gradu Deir Ezoru. Napale su uz to skupine terorista Islamske države u nekoliko regija istočno od Deir Ezora pri čemu ih je mnogo poginulo.

Islamska država osvojila je sredinom srpnja gotovo cijelu pokrajinu Deir Ezor. Sirijski režim kontrolira polovicu glavnog grada te regije, zračnu luku i nekoliko okolnih sela. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook