Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Južno područje Dere

Sirija: U nasilju najmanje 28 ubijenih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje 28 ljudi ubijeno je u subotu u Siriji, preciznije u napadima na južnom području Dere te u blizini granice s turskom gdje su izbili sukobi između vojske i pobunjenika, izvijestio je sirijski Opservatorij za ljudska prava sa sjedištem u Londonu.

U pokrajini Homs, u središnjem dijelu zemlje ubijena je trudnica u bombardiranju grada Kuseira, a još je pet osoba, među kojima trojica pobunjenika ubijeno u sukobima sa sirijskom vojskom u pobunjeničkim četvrtima Homsa.

Blizu Damaska je u zoru smrtno stradalo sedam civila, među kojima četiri žene i dijete, u trenutku kada je eksplodirala granata čiji je cilj bila kuća s pobunjenicima. U sjevernoj pokrajini Alep, na granici s Turskom, u sukobima je smrtno stradalo šest pobunjenika i pet vojnika.

U Hami su dvije žene, 13-godišnji dječak i policajac ubijeni kada je automobil bomba eksplodirao ispred sjedišta snaga sigurnosti, a u području Dere, na jugu zemlje "tenkovi i oklopna vozila s više stotina vojnika napali su Kirbet Gazale", nedugo nakon što je isto područje bombardirano iz vojnih helikoptera, stoji u izvješću Opservatorija. Prema izjavama osoba s mjesta sukoba, "prorežimski orijentirana milicija zaprijetila je progonima i paljenjem onih domova čiji se vlasnici odluče na bijeg i njihovo napuštanje", prenosi Opservatorij.

Prema izvješću ove nevladine organizacije u četvrtak je u silovitom bombardiranju i nasilju ubijeno više od 200 ljudi, od čega njih 150 samo u selu Treimsa, nakon čega je međunarodna zajednica pozvala UN da hitno reagira na skandaloznu eskalaciju nasilja u Siriji. (Hina)

Pročitajte i ovo Ilustracija Većinom civili Užas na Bliskom istoku: Izrael napao Siriju, najmanje 38 poginulih Okolica Damaska osvijetljena raketama, ilustracija (Foto: AFP) Napetosti na Bliskom istoku Izrael raketirao iranske snage u Damasku, većina uništena prije cilja

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene