Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ubijen libanonski ministar industrije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Krščanski libanonski ministar industrije, Pierre Gemayel, ubijen je u glavnom gradu Beirutu. Taj je političar poznat kao kritičar Sirije i zagovaratelj antisirijske politike te je bio jedan od čelnika antisirijske koalicije. Nepoznati počinitelj otvorio je vatru na njega dok se kretao ulicom u koloni službenih automobila, a preminuo je nešto kasnije u bolnici.

Njegova smrt zasigurno će dodatno produbiti političku krizu u Libanonu, nakon ostavke šest prosirijskih članova kabineta, kojom su željeli isprovocirati pad vlade.
 
Gemayel, član Krščanske falangističke stranke je inače sin bivšeg predsjednika Amina Gemayela, a vijest o smrtnim posljedicama atentata potvrdio je Saad Hariri, sin bivšeg libanonskog premijera Rafika al-Haririja, također ubijenog u atentatu za koji mnogi misle da je izveden u režiji sirijskih vlasti. 
 
Saad Hariri, njegov bliski suradnik, također veliki kritičar Sirije i jedan od čelnika antisirijske koalicije u parlamentu, tom je prilikom optužio Siriju da stoji iza ubojstva. 
 
- Danas je ubijen jedan od najvećih i najvažnijih boraca za demokraciju u Libanonu. Mi smo uvjereni da iza tog zločina stoje vlasti u Damasku, izjavio je Hariri.

Pročitajte i ovo Ispaljene rakete Napad VIDEO Pet raketa ispaljeno je iz Iraka prema bazi američke vojske u Siriji Mario Banožić objava na facebooku Banožić se oglasio prvi put nakon nesreće, DORH nije znao da je pušten na kućno liječenje

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene