Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hibat Allah

Sirija: Na ulici u vrećici ostavljeno novorođenče, nazvali je 'Božji dar'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Umm Moawija na ulici u razorenom Alepu pronašla je novorođenče u vrećici. Nazvala ju je 'Božji dar'.

U Alepu, gradu razorenom borbama koje traju od prošlog srpnja, ljudi su prisiljeni donositi teške odluke koje život znače. Tako su i malenu Hibat Allah njeni roditelji ostavili na ulici, vjerojatno ne mogavši se brinuti za nju, piše The Australian. Djevojčica je imala sreće te je preživjela dovoljno dugo da vrećicu, u kojoj se ona nalazile, pronađe Umm Moawiya.

Pročitajte i ovo Napad u Damasku jedna ozlijeđena U napadu Izraela oštećeno iransko veleposlanstvo, izvori tvrde: "Eliminiran je zapovjednik Iranske revolucionarne garde" Eksplozija na tržnici u Siriji napad u Siriji VIDEO Užas na tržnici! Eksplozija tijekom najveće noćne kupovine, puno je mrtvih i ranjenih

'Bila je ostavljena u vrećici na ulazu u zgradu. Bilo je oko 3 ujutro, plakala je, nije joj ni pupčana vrpca bila podvezana', rekla je Umm Moawija koja je djevojčicu pronašla i uzela je pod svoje. Ona i njen suprug dali su joj ime Hibat Allah - Božji dar.

>> Čudo: Beba proglašena mrtvom pa nađena živa u mrtvačnici!

'Imala je sreće u 12 sati pregledalo ju je 20 liječnika u pet bolnica. Bila je plava u licu i trebalo joj je dati kisika, ali bolnice u oslobođenom dijelu grada nisu imale struje za inkubatore. Na kraju smo našli bolnicu u okupiranom djelu grada u koju su je primili na nekoliko dana', priča Umm.

Ummin suprug Abi priznao je kako nije s oduševljenjem isprva prihvatio novo dijete u kući jer je već imao četvero malih usta za nahraniti, no njegova supruga i djeca bili su uporni te su malenu uzeli pod svoj krov.

Izvješća iz Sirije pokazuju porast pobačaju u zemlji te porast broja napuštene djece. Stručnjaci smatraju kako se roditelji odlučuju na takve poteze jer se za djecu ne mogu brinuti u ovoj, ratom razorenoj zemlji.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene