Donald Trump sa sinom (Foto: AFP)
Donald Trump sa sinom (Foto: AFP) Foto: Afp

Obavještajni odbor američkog Senata pozvao je na svjedočenje Donalda Trumpa mlađeg, jednog od sinova američkog predsjednika, kako bi odgovarao na pitanja o svojim kontaktima s Rusijom, otkrila su u srijedu dva izvora iz Kongresa.


Odbor želi ispitati Trumpa mlađeg o svjedočenju pred pravosudnim odborom Senata u rujnu 2017. koje je bilo u suprotnosti s kasnijim javnim svjedočenjem Michaela Cohena, bivšeg osobnog odvjetnika američkog predsjednika, rekao je jedan od izvora.

Vezani članci Donald Trump (Foto: AFP) Trump zaprijetio zemljama koje izdvajaju manje za NATO: "Mi bismo mogli učiniti nešto povezano s trgovinom" Donald Trump (Foto: AFP) Pelosi zatražila opoziv Trumpa, on joj odgovorio: "Nancy se unervozila, kaže da moli za mene. Ne vjerujem joj. Pomozi beskućnicima u svojem okrugu, Nancy"

Trumpov je sin tijekom svjedočenja pred tim odborom upitan o opsegu svoje uključenosti u plan izgradnje Trump Towera u Moskvi.

"Kao što sam rekao, znao sam za to, no većinu saznanja o tome dobio sam tijekom saslušanja o toj temi tijekom proteklih nekoliko tjedana", rekao je tada odboru, stoji u službenom transkriptu.

Cohen, koji je ranije ovaj tjedan počeo služiti svoju zatvorsku kaznu, u svjedočenju pred odborom za nadzor Predstavničkog doma kazao je da je članove Trumpove obitelji upoznao s informacijama o moskovskom projektu Trump Towera "otprilike deset puta", a da su među njima bili i Trump mlađi i njegova sestra Ivanka. (Hina)