Donald Trump sa sinom (Foto: AFP)
Donald Trump sa sinom (Foto: AFP) Foto: Afp

Obavještajni odbor američkog Senata pozvao je na svjedočenje Donalda Trumpa mlađeg, jednog od sinova američkog predsjednika, kako bi odgovarao na pitanja o svojim kontaktima s Rusijom, otkrila su u srijedu dva izvora iz Kongresa.


Odbor želi ispitati Trumpa mlađeg o svjedočenju pred pravosudnim odborom Senata u rujnu 2017. koje je bilo u suprotnosti s kasnijim javnim svjedočenjem Michaela Cohena, bivšeg osobnog odvjetnika američkog predsjednika, rekao je jedan od izvora.

Vezani članci Donald Trump Američki general tajno zvao Kinu iz straha da će Trump pokrenuti rat: "Lud je, znaš da je lud", "Slažem se" Izbori za predsjednika SAD-a - 1 Kako funkcionira elektorski sustav, što su to "swing" države i zašto pobjednika možda nećemo znati odmah

Trumpov je sin tijekom svjedočenja pred tim odborom upitan o opsegu svoje uključenosti u plan izgradnje Trump Towera u Moskvi.

"Kao što sam rekao, znao sam za to, no većinu saznanja o tome dobio sam tijekom saslušanja o toj temi tijekom proteklih nekoliko tjedana", rekao je tada odboru, stoji u službenom transkriptu.

Cohen, koji je ranije ovaj tjedan počeo služiti svoju zatvorsku kaznu, u svjedočenju pred odborom za nadzor Predstavničkog doma kazao je da je članove Trumpove obitelji upoznao s informacijama o moskovskom projektu Trump Towera "otprilike deset puta", a da su među njima bili i Trump mlađi i njegova sestra Ivanka. (Hina)