Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Član Predsjedništva BiH Haris Silajdžić izjavio je u ponedjeljak u Sarajevu da podupire stajalište da bi njegova zemlja trebala tužiti Hrvatsku nastavi li se gradnja mosta za Pelješac.


Silajdžić je novinarima kazao da podupire stajalište koje je o tome već izrekao predsjedatelj Predsjedništva BiH Željko Komšić.

Vezani članci Migranti, ilustracija I Ustavni sud odbio tužbu obitelji poginule šestogodišnje migrantice koja tvrdi da je policija zloupotrebljavala svoj položaj Jelena Veljača i Nataša Janjić Medančić Javno poticanje na nasilje i mržnju? Hrvatska komora socijalnih radnika tuži dvije glumice, oglasila se Nataša Janjić Medančić

 Podsjetio je da postoji "jednoglasna odluka
Predsjedništva BiH" da se most ne može graditi bez suglasnosti dviju država a te suglasnosti ne može biti dok se ne riješi pitanje morske granice između Hrvatske i BiH u Neumskom zaljevu.

"Generalno dobro je dogovarati se o svim potezima što ovdje nije bio slučaj", kazao je Silajdžić. Istaknuo je da će BiH, bude li to nužno, morati podnijeti tužbu protiv Hrvatske da bi zaštitila svoje interese.

"Nadam se da to ipak neće biti potrebno", kazao je Silajdžić.