Sedam sati nakon što je njezin prestrašen, bolom pogođen izraz lica obišao cijeli svijet, Elly Chen se našla na slobodi, trčeći niz ulicu Sydney u borbi za svoj život.


Konobarica u Lindt Caféu našla se u rukama ludog otmičara, osumnjičenika za terorizam, koji ju je prisilio da u izlogu kafića drži islamski znak kako bi ga svi izvana vidjeli. To je ujedno bila i potvrda kako je terorizam 'sletio' u Sydney.

Elly je bila jedna od petero sretnika koji su uspjeli pobjeći iz kafića koji se u trenu pretvorio od poželjne elitne destinacije bankara i odvjetnika u sijalište straha iz kojega svi žele pobjeći.

Odjevena u smeđu službenu pregaču konobarice, Chen je uspjela pobjeći kroz prednja vrata kafića. U tom stresom nabijenom trenutku mahala je rukama, a lice joj je bilo preplavljeno emocijama. Upravo je to njezino stanje bio dovoljan znak policajcima da shvate kako je riječ o odbjeglom taocu i da joj pruže pomoć.

Vezani članci Piton i mačka Kao scena iz horora: Piton spazio mačku, pa zaposjeo trijem i vrebao pola sata Slika nije dostupna Australska policija spriječila teroristički napad u Sydneyju

Talačka kriza u Sydneyju - Pet ljudi uspjelo pobjeći, kafić opkolilo 100 policajaca

Njezino oslobađanje popratilo je ogromno olakšanje od strane obitelji i prijatelja koji su uživo imali priliku gledati upravo njezin bijeg iz kafića.

Elly je studentica na australskom NSW sveučilištu. Sve do danas je bila nepoznata javnosti. No, njezino lice je jutros osvanulo u svim medijima nakon što je snimljeno u izlogu u kojem je držala natpis: 'Nema Boga mimo Alaha. A Muhamed je njegov glasnik'.

Njezine oči su bile zatvorene. Njezin osmijeh je bio zamijenjen nedokučivim strahom i tjeskobom. Njezina sudbina je bila u rukama terorista.

No, na sreću, sve se to nakon nekog vremena promijenilo. Elly još uvijek nije progovorila o ovom strašnom iskustvu no vjerujemo kako će to uskoro učiniti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook