Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Damir Tomić u Saboru

SDP-ovac Šukeru: 'Osam godina ste u džep građana gurali svoje šape, ne mogu vas više slušati!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SDP-ov saborski zastupnik Damir Tomić poručio je danas, u saborskoj raspravi HDZ-ovcu Ivanu Šukeru, kako mu je zastrašujuće slušati ga, jer je osam godina 'gurao u džep hrvatskih građana'.SDP-a i tada više neće moći tako govoriti.

'Vaša briga o džepu hrvatskih građana, vaše spominjanje grbače hrvatskih građana, nakon što ste osam godina gurali u taj džep svoje šape, to je zastrašujuće i ne mogu vas više slušati', rekao je Tomić.

'Vi ste meni osobno rekli da sam ja nekome gurnuo ruku u džep. Sram vas može biti, a izigravate nekakvog intelektualca', odgovorio mu je Šuker dodavši kako će kad-tad doći na red i hranidbeni lanac SDP-a te tada više neće tako govoriti.

Predsjedavajući Hrvatskog sabora Josip Leko poručio je Šukeru kako je Tomićevo izlaganje smatrao uvredom, a vratilo mu se je dvostrukom uvredom. 'Što da sad napravimo? Da kažemo, oprosti Bože', zapitao je Leko.

Pročitajte i ovo Uvredljivi anisemitski reljef na njemačkoj crkvi U NJEMAČKOM GRADU Uvredljiva skulptura "Židovska krmača" može ostati na crkvi: Sud obrazložio odluku Božo Petrov to mu nije prvi put Inicijativa za autizam traži hitnu ispriku Bože Petrova: "Uvrijedio je cijelu zajednicu"

>> Milanović Popijaču: Vi ste bazično ljudski nepošteni! Kosor: A Vi ste imenovali Čačića u Vladu!

'S jedne strane Ministarstvo financija je definiralo kolike smatra da bi trebali imati prihode da se zadrži u nekakvom okviru nekakvog proračunskog deficita, a isto tako su rashodi definirani tako kako jesu i uz to su nekakve gospodarske politike koje baš i nisu u ovoj cijeloj priči što se tiče proračuna, u nekakvoj koliziji', prozvao je Šuker ministra financija Slavka Linića.

Gordan Jandroković (HDZ) prozvanom je ministru zamjerio kako priča o restrukturiranju javnog sektora, ali se ono ne provodi na pravi način dok istovremeno privatni sektor propada, a njegova stranačka kolegica Jadranka Kosor je ministru poručila neka provodi reforme ali je i dodala kako je činjenica da broj nezaposlenih stalno raste.

Linić im je odgovorio kako Vlada pokušava zaustaviti probleme koje je proizvela kriza te vrlo negativna kamatna stopa, koja je proizvela i nedostatak financijskih sredstava. 'Zato smo rekli investicije u državnom sektoru, jer smo ocijenili da će privatni sektor ovu godinu biti nesposoban za znatnije investicije. No, stoga smo poduzeli mjere i osigurali sredstva za njegovu financijsku konsolidaciju samo zato da ne dolazi do novog urušenja. Sve je to Vlada i osmislila i predložila i implementira', poručio je.

Osvrćući se na stavke prihoda u državnom proračunu HDZ-ov Josip Borić ustvrdio je kako smo postali država PDV-a i doprinosa, a sve ostalo su nijanse. 'Država je postala svrha sama sebi, a 900 tisuća siromašnih ovakvim proračunom će s ruba opstanka pasti u ponor', ustvrdio je.

Građanima je poručio da što god mislili i kako god se pripremali za doček 2013. trebaju biti spremni da će u njoj imati manje i živjeti teže. 'Da li ste bili naivni i vjerovali u bolji život s Kukuriku koalicijom o tome neka svaki građanin raščisti sam sa sobom, jer ja već odavno jesam', poručio je Borić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene