Obavijesti Video Pretražite Navigacija
IZVANREDNA PRESICA

ODLAZI U POLITIKU Schulz se više neće kandidirati za predsjednika Europskog parlamenta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Martin Schulz na izvanrednoj presici nije precizirao hoće li biti kandidat svoje stranke za njemačkog kancelara ili ministra vanjskih poslova, što se posljednjih dana spominjalo u javnosti.

Predsjednik Europskog parlamenta Martin Schulz objavio je u četvrtak u Strasbourgu da se neće kandidirati za novi mandat na čelu Europskog parlamenta i da će sljedeće godine predvoditi listu njemačke Socijaldemokratske stranke (SPD) u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji za izbore za njemački parlament.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ekocid Stiže novo kazneno djelo: Jedan od najtežih zločina napokon će biti strogo kažnjavan Julija Navaljnaja u Europskom parlamentu - 1 Dočekali je ovacijama Udovica Navaljnog zastupnicima EU parlamenta: "Želite poraziti Putina? Onda prestanite biti dosadni"

"Neću se kandidirati za treći mandat u Europskom parlamentu", objavio je Schulz na izvanrednoj konferenciji za novinare. Schultz je u drugoj polovici prošlog saziva Europskog parlamenta od 2012. do 2014. godine bio predsjednik Europskog parlamenta te u prvoj polovici sadašnjeg saziva od 2014. godine, a mandat mu istječe u siječnju sljedeće godine.

Izbori za njemački Bundestag održat će se u rujnu sljedeće godine. Schulz u svojoj izjavi nije precizirao hoće li biti kandidat svoje stranke za kancelara ili ministra vanjskih poslova, što se posljednjih dana spominjalo u javnosti.

SPD je nedavno objavio da će svoga kandidata za kancelara izabrati u siječnju sljedeće godine. Schulz je u svojoj izjavio posebno zahvalio na suradnji "svom velikom prijatelju i velikom Europljaninu" predsjedniku Europske komisije Jean-Claudeu Junckeru.

Istaknuo je da se njegov angažman na izgradnji snažne i jedinstvene Europe neće smanjiti odlaskom u nacionalnu politiku. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene