Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iako su signali nestalog aviona zabilježeni, njegova lokacija još uvijek nije poznata.


Komunikacijski sateliti zabilježili su slabe elektroničke signale zrakoplova Malaysia Airlinesa nakon što je nestao u subotu, ali ti signali nisu dali informacije o tome kuda je letio taj zrakoplov i gdje je nestao, rekla su u četvrtak dva izvora bliska istrazi.

Vezani članci Slika nije dostupna Nakon 500 dana misterija napokon stiže odgovor? Slika nije dostupna PRONAĐEN MH370? Do obale doplutao dio krila zrakoplova

Ti signali daju naznake da su sustavi zrakoplova koji ukazuju na kvarove bili uključeni i spremni za komunikaciju sa satelitima u slučaju potrebe, ali veza nije mogla biti uspostavljena jer zrakoplovna tvrtka nije bila pretplaćena na tu razinu usluge satelitskog operatora.

Sustav odašilje takve signale otprilike jednom na sat, kažu izvori, ali se ne zna koliko je signala poslao zrakoplov nakon što ga je zračna kontrola izgubila vezu s njim.

Potraga za zrakoplovom, u kojemu je bilo 239 putnika i članova posade, još uvijek nije urodila plodom.

ŠTO SE DOGAĐA? 'Ovo nisu snimke nestalog zrakoplova!'

Malezijski ministar prometa Hishammuddin Hussein izjavio je da satelitske snimke triju većih bijelih objekata na površini Južnog kineskog mora, koje su u srijedu objavili kineski državni mediji, nemaju nikakve veze sa zrakoplovom dok kineski državni mediji navode da njihovi ratni brodovi nastavljaju plovidbu prema lokaciji objekata s fotografija.

U međuvremenu se oglasila i Bijela kuća koja je priopćila u četvrtak da bi moglo biti otvoreno novo područje potrage u Indijskom oceanu.

Glasnogovornik Bijele kuće Jay Carney je izjavio da bi u skladu s novim informacijama moglo biti otvoreno dodatno područje potrage u Indijskom oceanu.

"Postoji niz mogućih scenarija koji se istražuju kako i se utvrdilo što se dogodilo sa zrakoplovom. Nažalost, u ovome trenutku nismo u poziciji da donosimo zaključke o tome što se dogodilo. Međutim, mi aktivno sudjelujemo u potrazi", rekao je Carney na redovitom brifingu za novinare.

"Provjeravamo podatke, slijedimo moguće tragove, radimo unutar istrage koju vodi malezijska vlada", dodao je on. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook