Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Summit EU-Azija

Merkel i Putin sastat će se u Milanu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Planiramo takve razgovore s ruskim predsjednikom. Na dnevnom redu bit će čitav niz tema povezanih s Ukrajinom, od plina do sporazuma iz Minska", rekla je Merkel.

Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je u srijedu da će s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom na ovotjednom summitu EU-Azija u Milanu razgovarati o nizu pitanja u vezi s Ukrajinom, od opskrbe plinom do primirja.

Pročitajte i ovo Posljedice napada na Harkiv - 1 Unakrsni napadi VIDEO/FOTO Burna noć u Rusiji i Ukrajini: Rusi izveli napad dronovima i projektilima, nisu dugo čekali na odgovor Ruski vojnik ispred nuklearne elektrane u Zaporižju 172. dan rata Dramatično upozorenje iz Ukrajine: ''Nuklearni terorizam Rusije u svakom trenutku može završiti s neslućenim posljedicama''

'Planiramo takve razgovore s ruskim predsjednikom. Na dnevnom redu bit će čitav niz tema povezanih s Ukrajinom, od plina do sporazuma iz Minska', rekla je Merkel na konferenciji za novinare dodajući da očekuje otvorenu raspravu.


'Mlađi ljudi, maskirani, naoružani metalnim šipkama i lancima sukobili se s policijom'

Kremlj je ranije objavio da bi se Putin mogao sastati s ukrajinskim predsjednikom Petrom Porošenkom, zajedno s Merkel i francuskim predsjednikom Francoisom Hollandeom na summitu čelnika EU-a i Azije u Milanu 16. i 17. listopada.

Sporazum iz Minska koji su u rujnu postigli Kijev, Moskva i proruski separatisti na istoku Ukrajine osigurao je prekid vatre i utvrdio 12 točaka za trajni mir, uključujući povlačenje stranih boraca. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene