Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ispred parlamenta u Kijevu

'Mlađi ljudi, maskirani, naoružani metalnim šipkama i lancima sukobili se s policijom'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekoliko tisuća prosvjednika sukobilo se u utorak s policijom pred zgradom ukrajinskog parlamenta u Kijevu na koju su bacali kamenje i dimne bombe te pucali iz zračnih pušaka.

Reutersov fotoreporter prenosi da su se uglavnom mlađi ljudi, maskirani i naoružani metalnim šipkama i lancima, okupili pred glavnim ulazom u parlament i počeli ga gađati.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća kod Makarske - 2 Užasni prizori FOTO Autobus sletio u provaliju s Jadranske magistrale, sve hitne službe su na terenu Uočena dva konja u središnjem Londonu uplašili su se VIDEO Nesvakidašnja potjera: Središtem Londona dva sata trčalo pet konja, petero ljudi je ozlijeđeno

Zastupnici, koji su upravo donijeli protukorupcijske zakone i izabrani novog ministra obrane, zbog nereda su prekinuli sjednicu.

Zasad je nejasno što prosvjednici traže, a neki od njih odbili su reći koje političke snage predstavljaju.

"Ovo je provokativna akcija usmjerena na destabilizaciju stanja u Ukrajini", rekao je savjetnik ministra unutarnjih poslova Zorjan Širjak.

Većina prozora na prvom katu je razbijena ili izbušena mecima iz zračne puške, rekao jefotoreporter Reutersa.

Putin naredio povlačenje vojske s granice s Ukrajinom!

Ranije u utorak, nacionalistička stranka Sloboda održala je sastanak blizu parlamenta i zatražila od zastupnika da dade poseban status nacionalističkoj skupini Ukrajinska pobunjenička vojska (UPA), koja se u Drugom svjetskom ratu borila protiv nacističkih okupatora , a kasnije protiv sovjetskih snaga.

Ta je stranka priopćila da nema nikakve veze s prosvjedima, kao i ultradesni nacionalistički pokret Desni sektor. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene