Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy obećao je da će se 'iskorijeniti' sve baze baskijske separatističke skupine ETA-e u Francuskoj.


'Iskorijenit ćemo sve baze ETA-e u Francuskoj. Uništit ćemo ih jednu po jednu i razotkriti sve oblike potpore toj terorističkoj organizaciji', rekao je Sarkozy na pogrebu francuskog policajca kojeg je ubio terorist ETA-e. Pogrebu je nazočio i španjolski premijer Jose Luis Zapatero. 'Francusku neće zaplašiti terorizam' i za one koji 'napadaju' snage reda vrijedit će 'nulta tolerancija', poručio je.

Vezani članci Baskijska organizacija ETA (Foto: AFP) Baskijska organizacija ETA traži oprost od civila: "Prouzročili smo puno boli i nepopravljive štete" Slika nije dostupna Francuska analizira oružje koje je ETA predala

>> ETA odgovorna za smrt francuskog policajca

Sarkozy je to poručio na pogrebu Jean-Sergea Nerina (52), kojeg je prošli tjedan u pucnjavi u blizini Pariza ubio navodni pripadnik ETA-e. To je prvi put u više od 40 godina njezine oružane borbe da se ETA-u smatra odgovornom za smrt pripadnika francuskih snaga reda. (Hina)