Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sjeverna Koreja prijeti

'Sankcije ćemo shvatiti kao objavu rata i nemilosrdno odgovoriti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjeverna Koreja je danas objavila da će svake sankcije pokrenute protiv nje zbog rakete lansirane ranije ovog mjeseca shvatiti kao 'objavu rata'.

U objavi emitiranoj na državnoj televiziji rečeno je da je zemlja spremna poduzeti korake kako bi razvila nuklearno oružje i posegnuti za vojnim odgovorom ukoliko netko povuče poteze protiv nje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Clinton o novim sankcijama 'Sankcije su usmjerene na imovinu sjevernokorejskog čelništva' Slika nije dostupna Za sada bez zvučnog imena S. Koreja smućkala 'super-napitak'

>> Bijela Kuća Sjevernoj Koreji: Prestanite provocirati!

'Revolucionarne oružane snage su konstantno u stanju pripravnosti kako bi svakog trenutka mogle krenuti u akciju kako bi nemilosrdno kaznile svakog tko takne suverenitet i dignitet Narodne republike Koreje', stoji u objavi.

Protjerani su američki stručnjaci

Glasnogovornik State Departmenta Robert Wood rekao je novinarimajučer da se američki stručnjaci, koji su pomagali Sjevernoj Koreji da onesposobi nuklearni pogon u Yongbyonu, pripremaju za odlazak.

Protjerivanje američkih stručnjaka tumači se kao jedan od sjevernokorejskih odgovora na međunarodnu osudu njezina lansiranja balističke rakete u ovome mjesecu.

Wood je rekao da je protjerivanje 'korak unatrag' koji će još više izolirati Sjevernu Koreju od vanjskog svijeta te da će se Pjongjang 'morati suočiti s posljedicama tih odluka'.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene