Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ozbiljan korak u krivu smjeru

Bijela kuća Sjevernoj Koreji: 'Prestanite provocirati'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Pozivamo Sjevernu Koreju da prekine svoje provokativne prijetnje, poštuje volju međunarodne zajednice i svoje međunarodne obveze', rekao je glasnogovornik Bijele kuće Robert Gibbs na dnevnom brifingu za novinare.

Bijela kuća tako je pozvala Sjevernu Koreju da prestane izazivati te da poštuje svoje međunarodne obveze. SAD reagira na objavu Pjongjanga da se povlači iz šestostranih pregovora, na kojima je u rujnu 2005. prihvatio sporazum o uklanjanju svoga nuklearnog programa, te da će protjerati inspektore Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) i ponovno pokrenuti nuklearne reaktore.

Pročitajte i ovo Palestinske žene i djeca u južnom gradu Rafahu Sukob ne prestaje Vode se pregovori o primirju u Gazi, ali na terenu se broje mrtvi Blokovi na ljevici - 5 SDP ili Možemo! Novi ljubavni trokut na ljevici? Za nju se bore dvije najveće stranke

>> Kina i Japan pozvale Pjongjang da se vrati pregovorima

>> VS osudilo sjevernokorejsko lansiranje rakete

'Povlačenje iz šestostranih pregovora i najava o nastavku nuklearnog programa ozbiljan je korak u krivu smjeru', naglasio je Gibbs. Glasnogovornik Bijele kuće upozorio je da međunarodna zajednica neće prihvatiti Sjevernu Koreju sve dok ne prestane razvijati nuklearno oružje. Vijeće sigurnosti UN-a u osudilo je jučer nedavno sjevernokorejsko lansiranje balističkog projektila dugog dometa kao kršenje UN-ove zabrane razvoja raketne tehnologije i pooštrilo sankcije režimu u Pjongjangu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene