Osim premijera Tihomira Oreškovića i njegova je obitelji imala priliku upoznati Svetog oca te mu uputiti svoje molitve.


Premijer Tihomir Orešković sa svojom je obitelji u službenom posjetu Vatikanu. Sastao se s papom Franjom u četiri oka, a kako je kazao premijer, razgovarali su o tijeku kanonizacije blaženog Alojzija Stepinca, položaju Hrvata u BiH, te o izbjegličkoj krizi.

Vezani članci Kardinal Angelo Becciu Financijske malverzacije u Svetoj Stolici: Podignuta optužnica i protiv kardinala zbog pronevjere, pranja novca, prijevare... Međugorje - 2 Prije 40 godina vijest iz malog hercegovačkog mjesta zaintrigirala je svijet: I danas tamo dolaze iz Italije, Španjolske, SAD-a...

Osim premijera Oreškovića i njegova je obitelji imala priliku upoznati Svetog Oca te mu uputiti svoje molitve. Kako javlja reporterka Dnevnika Nove TV, Ivana Petrović, Sanja Orešković, premijerova žena, poklonila je Svetom Ocu srebrni medaljon sa slikom kardinala Stepinca.

Premijerova supruga je iskoristila priliku te Papi mu uputila posebnu molbu.

'Dragi Sveti oče, svaki dan molim za vas. Imam jednu posebnu molbu. Srca bi nam bila puna da Crkva kanonizira kardinala Alojzija Stepinca. To bi puno značilo za našu domovinu Hrvatsku. Hvala vam na tome. Sveti Oče, hvala Vam i za Svetu godinu milosrđa. Dragi Sveti Oče, računajte na nas Hrvate koji u svojim molitvama upiremo nade za sretniju budućnost naše zemlje', kazala je Sanja Orešković Svetom Ocu prilikom posjeta u Vatikanu.