Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sanader se sastao s Balkenendeom i Bonom Voxom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski premijer Ivo Sanader nastavio je susrete s vodećim svjetskim državnicima i drugim javnim osobama na zasjedanju Opće skupštine UN-a u New Yorku, sastancima s nizozemskim premijerom Jan Pieterom Balkenendeom i s poznatim humanitarcem i glazbenikom Bonom Voxom.

Uz zajedničku ocjenu o dobrim i prijateljskim odnosima Hrvatske i Nizozemske, dvojica premijera razgovarali su i o pristupnim pregovorima Hrvatske s Bruxellesom.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Napetost zbog rezolucije Genocid u Srebrenici ponovno izaziva tenzije, Vučić poručio: "Suprotstavit ćemo se koliko možemo" Mahmud Abas, predsjednik Palestinske samouprave Još veća nestabilnost u regiji Palestinske vlasti "preispitat će odnos" sa SAD-om nakon veta u UN-u

Premijer Balkenende ponovio je nizozemsku podršku ulasku Hrvatske u EU i pozvao premijera Sanadera u uzvratni posjet Nizozemskoj, što je hrvatski premijer prihvatio, izvijestio je glasnogovornik Vlade Zlatko Mehun u New Yorku.

Premijer Sanader susreo se s Bonom Voxom tijekom okruglog stola o obrazovanju i zdravlju, održanog u sklopu sastanka na visokoj razini o ostvarivanju Milenijskih ciljeva razvoja UN-a.

U kratkom i srdačnom razgovoru Bono Vox je rekao da je u više navrata boravio u Hrvatskoj, te da visoko cijeni našu lijepu zemlju i njezine ljude, izvijestio je glasnogovornik Vlade.
Premijer Sanader pozvao je istaknutog svjetskog humanista i glazbenika, vođu rock skupine U2, da uskoro posjeti Hrvatsku i upozna se s radom društvenih i humanitarnih organizacija u našoj zemlji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene